Bugetar supărat pe Guvern pentru că… nu cresc lefurile celor din mediul privat!

Un bugetar le bate obrazul guvernanţilor pentru că au crescut salariile din domeniul de stat în timp ce lefurile salariaţilor din mediul privat rămân la acelaşi nivel. „Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă!”, spune Vasile Popescu, Consilier la Cabinetul Primarului din Piatra Neamţ (fost viceprimar în mandatul trecut) care punctează că „Prin legea salarizării unitare, guvernul PSD + ALDE a creat o discrepanţă imensă între salariaţii din sistemul bugetar, consumatori de fonduri din bugetul de stat şi salariaţii din mediul privat, cei care produc şi contribuie la susţinerea bugetului general consolidat”.

Popescu consideră că Guvernul actual putea stimula creşterea salarizării în mediul privat prin relaxarea fiscalităţii care vizează câştigurile salariale. „În timp ce colectează taxe şi impozite de la cei care produc, guvernul PSD + ALDE oferă salarii majorate celor care consumă din buget. De ce nu a majorat, guvernul PSD + ALDE, veniturile salariaţilor din mediul privat? Probabil că mulţi cititori vor spune că nu putea legal, guvernul PSD + ALDE, să recurgă la astfel de măsuri. Eu spun că dacă dorea, guvernul PSD + ALDE, putea să adopte măsuri care să stimuleze creşterea salariilor şi la agenţii economici, fără a destabiliza situaţia economică a acestora, prin scăderea taxării muncii astfel încât la acelaşi salariu brut, venitul net al beneficiarului să fie mai mare”, punctează fostul viceprimar.

D.V.

2 thoughts on “Bugetar supărat pe Guvern pentru că… nu cresc lefurile celor din mediul privat!

  1. DA, CORECT!! EL BUGETAR CU STATUT DE CAINE LUP A LUI CHITIC, IAR FRATESU ETERNUL DIRECTOR ITM NEAMT!!SCUZE…INSPECTOR SEF!!HAI…….CA NE VINE RAUL DE MARE!!

  2. de ce nu le-ati marit voi cand ati fost la putere? Voi le-ati micsorat,nesimtitilor!!!

Lasă un răspuns