BREAKING – Ex-senatoarea Emilia Arcan, la S.O.S.! Va candida pentru funcția de Primar sau pentru cea de Președinte CJ?

Știrea momentului vine de la S.O.S. care a făcut unul din cele mai interesante transferuri, în județul Neamț: Emilia Arcan, fostă senatoare PSD, fostă președintă a femeilor social-democrate din Neamț dar fostă și în stafful central OFSD.

Sursele Vestea spun că Emilia Arcan a bătut palma cu Diana Șoșoacă și că dat fiind CV-ul fostei senatoare, aceasta poate opta dacă va candida pentru funcția de primar de Piatra Neamț sau pentru cea de președinte al CJ Neamț.

Scoasă în tușă de Arsene înaintea ultimelor alegeri generale, Arcan a făcut în 2020 pasul spre Pro România. S-a implicat consistent în campania județeană pentru alegerile locale și, grație și activităților și conexiunilor ei, Pro România a obținut 3 mandate în CJ Neamț.
A urmat apoi tipica luptă internă prin care unii îi împing pe alții mai în lateral, de teamă că nu-și piardă propriile funcții și astfel, la alegerile generale din același an, „Arcănița” (cum îi spuneau la un moment dat colegele din OFSD) nu a mai fost preferată pentru postul promis pe lista de parlamentare deși Victor Ponta făcuse o anume promisiune pe care nu a mai onorat-o…

Fosta senatoare a părăsit Pro România și, după plecarea ei a urmat dezintegrarea de facto a organizației Neamț. Președintele de la acel moment (Liviu Harbuz) negocia cu liberalii pentru o majoritate în CJ în timp ce „colega” Mădălina Ciubotaru făcea negocieri paralele cu Arsene. Pro România Neamț a devenit, previzibil, un fel de a cincea roată la căruța PSD-ului nemțean, astfel că dezintegrarea acelei organizații a fost un efect firesc, în epoca post-Arcan.

Rămâne de văzut când va fi făcut anunțul oficial, ce ploi și – mai ales! – cui le va strica.

Unul din momentele de glorie electorală din portofoliul fostei senatoare a fost în toamna lui 2016 când aceasta a coordonat campania PSD pe Piatra Neamț. Respectiva bătălie electorală avea loc la câteva luni după alegerile locale câștigate atunci de liberalul (la acea vreme) Dragoș Chitic. Ei bine, în doar câteva luni, Emilia Arcan obținea o întoarcere spectaculoasă de scor, cu peste 40 de procente la zestrea PSD (pe Piatra Neamț), în timp ce principalii adversari obțineau 14,3 procente, situație care a determinat Vestea să titreze PNL Piatra Neamţ a fost „ZDROGHIT”! Victorie istorică a PSD în fieful liberal!

D. VINCA