Brătescu a avut dreptate: Udrea nu ajungea deputat fără trădări de la USL!

udrea

Liviu Brătescu, candidatul USL la alegerile din 2012 pentru Colegiul 4 Neamt (municipiul Roman + comuna Ion Creangă) din care a plecat în Camera Deputaţilor Elena Udrea, primeşte, acum, o confirmare că acuzaţiile sau aluziile sale la trădări din USL în acea campanie sunt întemeiate.

De-a lungul timpului, dar şi în cartea “Pe contrasens cu favorite preşedintelui” şi chiar şi la lansarea, la Piatra Neamţ, a volumului, Brătescu a spus că victoria sa amară (cu doar 48,4%; cu 50% mergea direct în Camera Deputaţilor) nu ar fi fost posibilă fără anumite blaturi la care au achiesat unii membri USL, în favoarea candidatului PDL, Elena Udrea. Liviu Brătescu a luat aproape 13.000 de voturi, Elena Udrea doar 12.000, dar pentru că reprezentatul USL nu a avut majoritatea simplă, prin (d)efectul legii, în Parlament a ajuns “favorita”.

Ei bine, acele blaturi denunţate de Brătescu (căruia i-au lipsit cam 200 de voturi…) sunt acum confirmate de… surpriză!… Elena Udrea.

În interviul dat Hotnews, preocupată de principala sa ţintă (generalul Coldea, şeful interimar SRI) şi aducând argumente cum că generalul SRI se ocupa cu diverse lucruri neortodoxe, Elena Udrea a scăpat perla: “Ştiţi de ce i-am crezut? Pentru că a mai fost o situaţie. Plus multe altele, dar vă mai spun o situaţie: Dumnezeu să-l ierte, Culiţă Tărâţă, undeva în 2012, sau după campanie, unde eu am candidat la Neamţ şi dânsul era acolo preşedintele Consiliului Judeţean sau, nu, era din Neamţ, în orice caz, parlamentar din Neamţ, în orice caz… în contextul acesta în care stăteam foarte mult de vorbă în campanie, mi-a spus la un moment dat că duce bani la SRI, domnului Coldea, pentru a plăti un institut de sondare a opiniei publice”.

Dincolo de bâlba (neimportantă pe fond) cu Culiţă Tărâţă ba preşedinte CJ Neamţ, ba deputat, adevărul istoric şi zicerile Elenei Udrea arată că:

1.Momentul la care se referă este campania din 2012 pentru alegerile parlamentare. Pe de o parte, Udrea face referire la campania ei (“undeva în 2012, sau după campanie, unde eu am candidat la Neamţ”). Apoi, pentru cei care vor spune că poate se referă la campania din 2012 dar de la locale, trebuie amintit că Elena Udrea nu prea a călcat prin Neamţ în vara lui 2012 ba, mai mult, pentru a nu trage ponoasele deficitului de imagine ale guvernării PDL, candidaţii din respectivul partid candidaseră sub sigla unei alianţe electorale (APEL). Stăteam foarte mult de vorbă în campanie” – spune Udrea. Cum la locale ea nu a fost în Neamţ, logica şi bunul simţ arată că nu putea sta mult de vorbă cu Tărâţă decât în campania în care “favorita” chiar s-a mutat şi a locuit în judeţ – cea pentru alegerile parlamentare.
2.La acele alegeri parlamentare, Udrea trăgea pentru ea şi pentru PDL, Tărâţă era preşedinte UNPR Neamţ, deci – teoretic! – ar fi trebuit să susţină candidaţii USL (inclusiv pe Brătescu). Udrea ne spune însă că, în ce priveşte programul, munca şi loialitatea faţă de USL, Tărâţă, în acea campanie , acesta stătea mult de vorbă cu ea… Mult!
3. Udrea spune la Hotnews că Tărâţă i s-a destăinuit că duce bani la SRI, domnului Coldea…”. Culiţă Tărâţă (între timp, trecut în lumea celor drepţi) era lăudăros din fire, dar o asemenea confidenţă (bani căraţi cu sacoşa la un general SRI) nu ar fi facut-o oricui, ci doar unui om de încredere.
4.Culiţă Tărâţă era – teoretic! – în tabăra USL şi ar fi trebuit să lupte pentru deputăţia lui Brătescu dar el stătea de vorbă (“mult”) cu Udrea (adversar politic, teoretic) şi-i spunea subiecte care se povestesc doar între apropiaţi. Nu e un capăt de ţară ca doi adversari se întâlnesc, chiar şi într-o campanie, şi beau o cafea, stau la taclale. Dar când discuţiile sunt despre bani daţi unui general SRI, e evident că nu e vorba doar de cafea, că relaţiile sunt sunt mult mai apropiate.
5.În acelaşi interviu, Elena Udrea recunoaşte că Tărâţă i s-a plâns de un dosar DIICOT care viza nişte parteneri de ai lui, comercianţi de cereale şi – fireşte – ar fi spus că, de fapt, dosarul e o făcătură.
6. În interviul Hotnews, Elena Udrea recunoaşte că a dus “problema solicitată de Tărâţă, mai departe, la domnul preşedinte Băsescu”. Jurnaliştii de la Hotnews constată, în timp ce treceau la alt subiect, că e vorba de un dosar “aflat de 4 ani în nelucrare la DIICOT”…

Ca să nu mai lungim vorba, confidenţele Elenei Udrea arată clar şi fără echivoc că, la campania respectivă, relaţia ei cu şeful UNPR Neamţ nu era de adversitate politică ci de interese comune, confidenţe şi încredere. Altfel spus, confirmă cu vârf şi îndesat aserţiunea lui Liviu Brătescu că fără trădări din USL Neamţ, Udrea nu ar fi fost deputat. Qed… 

bratescu (1) bratescu (2)

 

Daniel VINCA

Citiţi şi:
Udrea: Tărâţă mi-a spus că duce bani la SRI, lui Coldea
Elena Udrea: Tărâţă făcea intervenţii pe un dosar DIICOT legat de afaceri cu cereale

 

One thought on “Brătescu a avut dreptate: Udrea nu ajungea deputat fără trădări de la USL!

  1. Iaca ce va mai mirati si voi acum!!! Dar pe cine nu a tradat Tarata?!!!

Lasă un răspuns