Brandul Leoreanu (PNL) învins de „slăbătura” Oana Bulai (PSD)! Surpriză uriașă la Roman

Cea mai mare surpriză de până acum de la alegerile parlamentare vine, în Neamț, din municipiul Roman care, de o bună bucată de vreme era fief Laurențiu Leoreanu, adică PNL.
În premieră după multe runde de alegeri, PSD a câștigat alegerile la Roman, și la Camera Deputaților și la Senat, cu o diferență lejeră, exprimată în sute de voturi, după cum anunță surse apropiate de BEC Roman.
Informația ne-a fost confirmată și de numărătoarea paralelă a unui partid iar câteva eventuale buletine de vot rătăcite nu mai au cum schimba situația de facto în condițiile în care organizația condusă acum de Oana Bulai (care a și candidat pe locul 2 pentru CD, pe lista PSD) are un avans covârșitor: 241 de voturi la Camera Deputaților, respectiv 696 de voturi pentru Senat. În condițiile în care ambele partide au obținut voturi în plaja 4000-5000, diferențele repective concludente.

PSD a obținut 4726 de voturi (30,2%) la Camera Deputaților și PNL – 4485 (28,6%) iar la senat, PSD – 4852 voturi (30,2%), față de PNL – 4156 (26,5%).

În timp ce Leoreanu conduce de circa 12 ani echipa politică din jurul lui (PDL, apoi PNL), Oana Bulai e de doar 2 luni șef interimar la PSD Roman și, în acest scurt interval a reușit „plombarea” organizației respective cu o mână de adulți și tineri inimoși. Redresarea organizației social-democrate romașcane (care trecuse și prin „handicapul Micu” de la alegerile locale și apoi prin demiterea fostei echipe de conducere Manoliu-Rotaru) a fost privită de destui adversari cu superioritate. Unii dintre aceștia chiar vorbeau de „leșinații de la PSD conduși de slăbătura de Oana Bulai”, aluzie fizicul subțire al acesteia.

Drept e că și la alte alegeri anterioare „brandul Leoreanu” și PNL Roman coborâseră de la procentele de peste 70 la sută de altădată la sub 50 la sută dar ieșiseră, mereu până acum, învingători. În condițiile de acum, mai nimeni nu paria pe o victorie a PSD la Roman, chiar nici PSD-iștii de la județ care sperau (ca de obicei) ca dacă sunt înfrânți măcar să fie diferența cât mai mică.

Oana Bulai a intrat în politică… cu echipa lui Leoreanu, candidând în 2008 pentru funcția de consilier local. În 2012 a părăsit echipa respectivă, a stat câțiva ani pe tușă apărând apoi, în preajma lui 2016 în echipa PSD-Arsene. A ajuns consilier județean, apoi administrator public la CJ Neamț și, apoi, a fost consilier de stat la Cabinetul Premierului.

Practic, rezultatul de la aceste alegeri pot fi o secvență de tipul „elevul care își depășește profesorul”.

Vom încerca în curând să venim și cu declarații ale celor doi lideri politici de la Roman.

Daniel Vinca

Comentarii Facebook

One thought on “Brandul Leoreanu (PNL) învins de „slăbătura” Oana Bulai (PSD)! Surpriză uriașă la Roman

  1. N-a fost meritul d-nei Bulai! A fost un vot impotriva PNL datorita slabei guvernari intr-o perioada de pandemie si criza economica!

Lasă un răspuns