Braconieri silvici – cu lemnele luate şi cu amenzi primite

lemne foc neamt

Polițiștii continuă acțiunile pentru prevenirea delictelor silvice, anunţă Biroul de presă al Poliţiei Neamţ, mediatizând cateva cazuri recente.

“Ieri, în jurul orei 18.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Grinţieş împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Poiana Teiului au acționat în vederea protejării fondului forestier, iar pe DN 15 au oprit în trafic o autoutilitară care transporta material lemnos. A fost identificat conducătorul auto, un bărbat de 49 de ani, din Topoliceni, care nu poseda aviz de însoţire ori documente echivalente acestora prevăzute de normele privind circulaţia materialelor lemnoase în vigoare, pentru cantitatea de 9,5 mc lemn foc fag.

În continuarea activităților, polițiștii au mai depistat în trafic un bărbat de 44 de ani din Pipirig, care conducea o autoutilitară, cu care transporta 2,5 mc de lemn de foc fără a deține acte de proveniență a materialului lemnos.

În ambele cazuri, polițiștii au confiscat materialul lemnos, în valoare totală de circa 4800 lei, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Poiana Teiului. Totodată au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.000 lei, conform art.19 din Legea 171/2010, pentru transportul ilegal de material lemnos iar cercetările continuă pentru stabilirea provenienţei lemnului”, precizează comunicatul IPJ Neamţ.

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns