Borleşti: Taxă de drum pentru firmele forestiere

bariera 

5 lei pe tona de lemn exploatat – atât vor plăti firmele care care taie lemn din pădurile din Borleşti şi îl transportă pe drumurile comunale.
La propunerea viceprimarului Vasile Puică, Consiliul Local Borleşti a votat în unanimitate (15 voturi PENTRU) proiectul de hotărâre prin care firmele care tranzitează cu mijloace de transport drumurile comunale sunt bune de plată. Un metru cub de buştean are – în funcţie de esenţă – între 800 şi 1200 de kg.

Astfel că, pentru o maşină încărcată cu 20 de tone de buşteni tăiaţi în pădure, o firmă ar urma să plătească 100 de lei. Nu e mult, nu e puţin şi, cu aceşti bani, edilii din Borleşti îşi propun să întreţină măcar la standardul actual drumurile locale tranzitate de mastodonţii care transportă lemn.

Aleşii borleşteni vor înfiinţa şi un Punct Control (cu barieră, cu cameră video), undeva între pădurile în care sunt partizi de exploatat şi comună. Nu au nevoie de o clădire nouă ci vor reprofila celebra scenă (prevăzută cu o încăpere) care şi aşa zăcea nefolosită.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns