Borlești: Reținuți după ce au încercat să dea foc de două ori aceleiași gospodării


Trei tineri din Borlești au fost reținuți ieri de polițiști, fiind cercetați pentru tentativă de distrugere în formă continuată și agravantă. Potrivit IPJ Neamț, doi dintre aceștia, unul de 17, celălalt de 20 de ani, ar fi fost determinați de cel de-al treilea, în vârstă de 19 ani, să dea anexei gospodărești aparținând unei localnice de 64 de ani.
Polițiștii au stabilit faptul că în urma unei înţelegeri prealabile cu unul dintre tineri, respectiv cel de 19 ani, ceilalți doi au fost determinaţi să incendieze anexa părţii vătămate, în zilele de 12.05.2017 şi 16.05.2017. Faţă de cei trei s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de distrugere în formă continuată şi agravantă (2 acte materiale), precum şi reţinerea pentru 24 ore, urmând ca astăzi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ cu propunere de arestare preventivă”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Neamț.
Gura satului are însă și o altă variantă a poveștii. Din surse neoficiale, ar fi vorba despre acțiuni ce urmau să-i fie puse în cârcă lui Constantin Florin Samson, fost elev al Seminarului Teologic „Sf. Împărați Constantin și Elena” din Piatra Neamț. Totul, după ce acesta i-a terorizat timp de aproape o lună pe localnici, provocând mai multe incendii. Ultimul, pe 12 februarie, când a dat foc unui grajd în satul Ruseni  – textul inițial AICI. De altfel, la momentul respectiv tânărul a fost inițial reținut, pentru ca apoi să fie trimis în arest preventiv.
Ulterior, instanța de judecată a decis înlocuirea acestei măsuri cu arestul la domiciliu, lucru care i-a nemulțumit pe localnici. De aici și frica oamenilor ca nu cumva, cine știe cum, acesta să recidiveze.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns