Borleștean mort în Spania. Familia nu are bani să îi aducă sicriul acasă!


Familia unui borleștean trece prin momente cumplite, după ce acesta a murit subit sâmbăta trecută. Vasile Verdeș, în vârstă de aproximativ 40 de ani era stabilit de mai mulți ani în Spania, unde muncea din greu pentru a putea asigura un trai mai bun familiei sale.
Vestea a căzut ca un trăsnet asupra celor rămași acasă, care acum încearcă cu disperare să facă rost de bani pentru a-i aduce trupul neînsuflețit în țară și pentru a-l înmormânta creștinește.
Rog pe toți cu inima mare și care poate să ajute familia mea la ananghie cu cât vă lasă inima să mă ajutați sa mi-l aduc din Spania să-l îngropăm crestinește acasă. Numărul contului este CY37007062100000000024215118”, scrie Violeta Elena Verdeș, sora bărbatului, pe contul personal de Facebook.
Nu puțini sunt cei care s-au oferit să ajute familia greu încercată. Oameni de rând sau reprezentanți ai autorității publice locale, cu toții se arată dispuși să ajute rudele bărbatului, în aceste momente cu adevărat dificile. Potrivit primarului comunei Borlești, Vali Puică, repatrierea ar ajunge la suma de 8000 de euro, bani pe  care familia nu are de unde-i scoate.
Am făcut și noi demersuri pentru a sprijini financiar familia, atât cât vom putea fiecare. Ceea ce trăiesc rudele celui decedat nu se poate descrie în cuvinte. Să știi că un membru al familiei a murit la mii de kilometri distanță de casă și să nu ai bani pentru a-l aduce în țară ca să-l îngropi așa cum se cuvine, în pământul natal, este o adevărată tragedie”, a spus primarul de Borlești.

Alex SÎRBU / Foto Facebook

Lasă un răspuns