BOMBĂ LA VOLAN! Fără permis şi a refuzat să sufle şi în fiolă!

alcooltest

În acest week-end, polițiștii au depistat trei conducători auto care se aflau sub influența băuturilor alcoolice în timp ce conduceau un autoturism pe drumurile publice de pe raza localităților Săbăoani, Girov și Roman.

Într-unul din aceste cazuri, conducătorul auto a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată alți doi conducători auto au fost surprinși în flagrant în timp ce conduceau un autoturism având numerele de circulație provizorii expirate, unul dintre aceștia având și permisul de conducere suspendat, iar într-un alt caz a fost depistat un bărbat ce conducea având permisul reținut pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Exemple:

În noaptea de 31.05.2015, orele 01.14 polițiștii din cadrul Postului de Poliție Săbăoani, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe str. Arcului din localitate au depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, care conducea un autoturism marca Volvo in timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere. În urma rezultatului pozitiv al testării cu aparatul alcooltest, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Roman în vederea recoltării de probe biologice însă a refuzat.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere și sustragerea de la recoltarea de mostre biologice .

În seara zilei de 31.05.2015, orele 20.00, o patrulă de poliție rutiera din cadrul Biroului Rutier Piatra Neamț au oprit pe DJ156 A, în localitatea Doina din un autoturism marca Renault, condus de către un bărbat de 36 de ani, din Dumbrava Roșie. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de peste de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean Neamt pentru recoltarea de probe biologice.

Și în acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.

Lasă un răspuns