Bombă! Emilia Arcan nu va fi pe lista Pro România pentru alegerile parlamentare!

Senatoarea Emilia Arcan nu va fi pe lista pentru alegerile parlamentare ale Pro România Neamț. Arcan a confirmat informația dar a fost rezervată în a da detalii.

„Da, așa este, nu voi fi pe listă. După o campanie electorală, la locale, în care am bătut județul în lung și în lat, în care am construit de la zero organizații locale sau am ajutat la întărirea celor existente, am solicitat locul 1 pe lista la Camera Deputaților. Domnul Ponta nu a avut nimic împotrivă, blocajul a apărut la nivelul conducerii județene a partidului și astfel s-a ajuns în situația în care, pe locul 1 pe listă să fie un domn de la București, secretar de stat, parcă…
Păi eu am plecat din PSD pentru că era preferat domnul Cuc pentru funcția de primar de Piatra Neamț și acum să mi se pară normal ca pe lista Pro România, pe locul 1, să vină cineva de la București?
De aceea, pentru moment, fac un pas în spate…”, a declarat Emilia Arcan în exclusivitate pentru Vestea.net.

Până în acest moment, Pro România Neamț nu a comunicat prin niciun mesaj remis presei nemțene nici listele cu candidați, nici altceva în legătură cu subiectul alegerilor generale.
Neoficial, am aflat că depunerea listelor ar urma să aibă loc astăzi, la ora 16 (dar nu băgăm mâna în foc!).

Tot neoficial, cică în ultimele zile ar fi fost discuții fierbinți între Victor Ponta și Liviu Harbuz (șeful Pro România Neamț). Ponta ar fi supărat că scorul obținut la Neamț și la Piatra Neamț, la locale, ar fi fost sub așteptările sale. De asemenea, liderul național Pro România nu ar fi nici tocmai încântat de alianța de la Neamț, în care Pro România intră alături de PNL și, mai ales, de USR. În acest scenariu, ar fi vorba de o răcire accentuată a relației Ponta-Harbuz.

Vom reveni.

Daniel Vinca

N.B. – toate entitățile menționate în această știre beneficiază, dacă doresc, de dreptul la replică. Îl pot trimite pe adresa de mail a redacției.

Lasă un răspuns