Bombă cu microbi! În Spitalul Judeţean Neamţ mori cu zile dacă ajungi cu arsuri!

Spitalul Judeţean Neamţ – ca mai toate spitalele similare din ţară – nu este pregătit pentru a trata pacienţi cu arsuri grave ba, mai mult, infecţiile ulterioare pot grăbi sau chiar cauza decesul – aceasta este concluzia care se desprinde din dezvăluirile făcute de un medic de la Spitalul de Arşi din Capitală şi publicate de Cătălin Tolontan. Cititi AICI!

Mai mult, din declaraţiile specialistului respectiv rezultă că, în această moment, nici nu sunt standarde sau proceduri clar stabilite printr-un protocol specific pentru diagnosticarea şi tratarea pacienţilor cu arsuri grave. Culmea unui sistem sanitar care consumă tot mai mulţi bani este că doar la Spitalul de Arşi din capitală există o cadă specială în care acestor pacienţi li se poate face o baie, în restul spitalelor din ţară – inclusiv la Piatra Neamţ – neexistând aşa ceva.

Cât priveşte existenţa infecţiilor nosocomiale şi prezenţa unor germeni de pioceanic, acinetobacter sau klebsiela în spitalele din toată ţara, declaraţia medicului intervievat de Tolontan este întărită de dr. Adrian Stăculea, şeful secţiei ATI de la Spitalul de Arşi, care a precizat:

„Toate spitalele sînt contaminate. Cine nu recunoaşte aceste infecţii cu bacterii e dus cu pluta!”.

Oricum, practica din ultimii ani a arătat că nemţenii care au suferit arsuri grave în diverse accidente sunt transportaţi de Ambulanţe direct la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi iar nu de puţine ori, de acolo, după stabilizare, au fost transferaţi la Bucureşti.

Cititi AICI dezvăluirile înfiorătoare despre adevărată situaţie a sistemului sanitar din România – inclusiv din Neamţ – în ce priveşte capacitatea de a oferi o şansă la viaţă pacienţilor cu arsuri, sintetizată atât de bine (de oameni responsabili care s-au hotărât să nu mai ascundă mizeria sub preş) în expresia „bombă cu microbi”).

D.V.

cop spital