Bombă COVID 19 la Centrul Special Păstrăveni! 110 infectați din 200 teste procesate!

Aproximativ 110 persoane confirmate cu Coronavirus din 200 de teste procesate, acesta este bilanțul absolut dezastruos de la Centrul pentru Persoane cu Handicap Păstrăveni, județul Neamț, unitate aflată în subordinea, DGASPC Neamț, anunță surse neoficiale.
Situația este extrem de gravă, cu atât mai mult cu cât din totalul de teste recoltate de la toți rezidenții și angajații din acel Centru (de circa 400), au fost procesate doar jumătate, zilele viitoare fiind așteptate și restul rezultatelor.
Din cei 110 pacienți confirmați, majoritatea (cam 2/3) ar fi chiar angajați, situație care a generat și un adevărat blocaj instituțional. Iar cum dintre angajații infectați, cei mai mulți sunt din tura 1 (care au lucrat cele 14 zile în regim de consemnare la serviciu în perioada Paștelui, au fost liberi 14 zile și urmau să intre mâine din nou în tură), în acest moment nu se știe cum și dacă se va mai face rocada dintre tura care trebuia să iasă mâine din schimb și cea detonată de Covid.

Citeste si Scandal la Păstrăveni! Cineva vrea Țăndărei 2 la Neamț!

Nu este exclus ca mâine să aibă loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență la care să participe și conducerea DGASPC Neamț (unitate aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț) în care să fie stabilite și măsurile care vor fi luate și la Centru dar și în comună. Cei mai mulți dintre angajații confirmați Pozitiv au fost, de două săptămâni, acasă și nu este exclus ca acum să fie infectați și o parte din membrii familiilor acestora.

Informații neoficiale ajunse în ultimul la Redacția Vestea, neconfirmate deocamdată de autorități, spun că unii dintre angajații de la respectivul Centru au încălcat interdicția de a părăsi unitatea în care erau consemnați. Unii au vrut să fie și ei acasă de Paști, așa, un pic cu familia, alții au mai dat câte o fugă în fapt de noapte să facă o baie, să-și mai vadă familiile. Mulți dintre angajații Centrului Păstrăveni sunt chiar din comuna respectivă…

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Bombă COVID 19 la Centrul Special Păstrăveni! 110 infectați din 200 teste procesate!

  1. Debandadă totală ! Izolați-i , altfel tot judetul Neamt se umple !

Lasă un răspuns