Bolojan concediază jumătate din angajații CJ Bihor! La Neamț, Arsene a creat post cu dedicație, de director adjunct la Muzeu pentru soțul lui Soroceanu…

Bolojan și Arsene, doi președinți de Consilii Județene cu două mentalități diferite. În timp ce Ilie Bolojan a anunțat deja că va concedia jumătate din angajații CJ Bihor (fostul primar al Oradei devenind la alegerile locale președinte al instituției județene), la Neamț, în mandatul lui Ionel Arsene, schema de personal a CJ a tot crescut. Și nu e vorba doar de un izvor de posturi călduțe de bugetari ci și de noi funcții de șefi apăruți atât la CJ cât și la instituțiile subordonate.
Cel mai bun exemplu din CJ în Epoca Arsene este înființarea unei doi Direcții cu o denumire care include și un termen (guvernanță CORPORATIVĂ) cu un cuvânt care trimite – fentă! – spre organizarea din firmele mari serioase) care, evident, s-a procopsit și cu o doamnă director pe măsură.
Inventarea de sinecuri (bine plătite din bani publici) nu a fost doar un tertip folosit la CJ ci sifonarea bugetului este realizată, la fel, și în instituțiile subordonate.
Cel mai bun exemplu este Complexul Muzeal Neamț unde, în urmă cu vreo doi ani, pe lângă funcțiile de conducere existente (director plin și director adjunct) a mai fost creat încă un post de director adjunct, „de marketing” botezat și acesta, mai americănește.


La vremea respectivă, Opoziția a strigat că e o sinecură creată cu dedicație și a arătat spre familia Danielei Soroceanu (secretarul Județului care urma să fie pusă, apoi, și prefect PSD la Neamț). Să vezi minune: postul a fost adjudecat (fără concurență) de Cristi Soroceanu (soțul Danielei, cunoscut ca jurnalist sportiv și, în ultimii ani, ca profesor de Educație Civică).
Și cum unii muncesc din greu mai ales când e vorba de bani publici, catedra pe care Soroceanu (El) o avea la un Liceu din Piatra Neamț (în timp ce alți profesori, mai cunoscuți, își rup pantofii făcând naveta la țară) nu a fost scoasă la concurs ci a fost bine dosită și, încă cel puțin vreun an, orele respective au fost predate (pe sistem plata cu ora) de… directorul adjunct de la Muzeu. Greu de crezut că o singură persoană poate fi, în aceeași zi, la aceleași ore, prezent la două joburi „la stat”.
Investigația jurnalistică de la vremea respectivă realizată de Vestea a confirmat că profesorul Soroceanu ajungea la ore la Liceu, ceea ce înseamnă că directorul adjunct Soroceanu nu era prezent la jobul de la Muzeu.
Așa cum era de așteptat, Ciprian Necula, directorul plin de la Complexul Muzeal Neamț nu a avut nicio reacție publică, că doar nu era să se pună rău cu secretarul județului (soția adjunctului lui), în pixul căreia stau comisii de concurs, comisii de evaluare etc.

Cam asta este diferența de mentalitate nu doar între Bolojan și Arsene ci între Bihor și Neamț. La Bihor, bugetarii inutili sunt trimiși acasă („să-și caute de muncă la privat, că sunt joburi disponibile”, spune Bolojan) în timp ce la Neamț sunt create sinecuri speciale pentru obedienți și neamurile lor…
Cazul Soroceanu nu e singular, mai știm cel puțin alți 10 angajați din ultimii ani pentru care, la fel, a fost vorba de angajări cu dedicație…

Daniel VINCA
surse foto: Adevarul (Ilie Bolojan), facebook/Daniela Soroceanu

2 thoughts on “Bolojan concediază jumătate din angajații CJ Bihor! La Neamț, Arsene a creat post cu dedicație, de director adjunct la Muzeu pentru soțul lui Soroceanu…

  1. Perfect adevarat, d-le Vinca!Insa, noa majoritate din CJ poate schimba organigrama, exact dupa modelul Bihor!Acelasi lucru il pot face si primarii PNL de la Piatra Neamt, Roman, Roznov si toate comunele din judet.Asteptam sa vedem aceste initiative!

  2. Deja am inceput sa imi pregatesc plecarea definitiva din acest oras/judet lipsit complet de normal. Sfideaza orice bun simt ce se intampla. Vand tot si gata,la revedere. Sa ramana Arsene cu toti idiotii,mi-e mi-a ajuns.

Lasă un răspuns