Bolnavele de „frezoane”, în mâini cu răngi şi topoare, în răfuiala clanurilor ţigăneşti… Ele sunt pirandele care nu pot munci pentru Ajurorul Social!

În scandalul clanurilor ţigăneşti de la Tg Neamţ, din data de 5 iulie, au fost implicate activ şi pirande. Şi nu oricum, ci în prima linie a răfuielii în care topoarele, răngile sau parii zburau dintr-o parte în alta în răfuiala stradală care a oripilat o ţară întreagă… Priviţi:

După cum se observă, şigăncile sunt înarmate corspunzător. Şi nu doar că sunt înarmate ci şi acţionează. O vedeţi pe ţiganca din dreaota, cu un par în mână? Ia uitaţi-vă la prinstscreenul următor:

Da, parul mânuit cu dibăcie a zburat… Câte sunt? Vreo 7 în aceste prime două imagini. Poftiţi şi alte imagini, cu aceleaşi eroine

După cum aţi văzut, în mijclocul gloatei în care sunt şi pirandele apare şi poliţistul care trage focuri de avertisment. Drept în… fustă le-a durut pe acestea de somaţiile omului legii. Şi acestea nu au fost singurele participante din această tabără (e vorba de clanul Tg Neamţ):

Deci avem doar în aceste capturi foto cel puţin 12 ţigănci diferite. Ele acţionau în clanul din Tîrgu Neamţ, cel din Vânători fiind (vezi clipul video de mai jos) poziţionat mai în dreapta.

Imediat după scandal Primăria Tg Neamţ a venit cu precizări ample în care menţiona şi că vă tăia ajutoarele sociale participanţilor la scandal. Nu ştim ce paşi în direcţia asta a mai făcut administraţia locală pentru că nu au mai venit semnale în acest sens.

Dar dăm o mână de ajutor. Surse Vestea spun că din cele 12 pirande de mai sus (7 + 5), cel puţin jumătate sunt beneficiare de ajutoare sociale. Şi că cele mai multe fac parte din categoria – numită cu ironie de unii – a „bolnavelor de frezoane”. Adică a celor care, sub pretextul că sunt suferinde de diverse boli grave nu pot presta munca în folosul comunităţii la care obligă legea. Şi că, pentru a încasa banii dar fără să muncească, vin cu fel de fel de scutiri medicale.

Or fotografiile de mai sus şi clipul video de mai jos arată că acestea sunt mult mai sănătoase decât mulţi români care merg totuşi la muncă. Mânuiesc răngi, topoare, pari, aruncă aceste obiecte cu putere. Adică acţiuni imposibile pentru un om suferind chiar pe bune…

Vestea consideră că doar pe baza acestor imagini Primăria Tg Neamţ are destule argumente pentru a reanaliza dosarele de ajutor social ale acestor beneficiare. Mânuitul unei greble sa a unei furci pentru a curăţa un şanţ presupune mai puţin efort fizic decât dedicaţia probată de eroine în lupda de stradă. De asemenea, poate nu ar fi lipsit de interes ca primăria Tg Neamţ să ceară şi DSP realizarea unei verificări cu privire la concediile medicale pe care cele care se dau „suferinde de frezoane” le tot înaintează pentru a scăpa de muncă. Greu de crezut că se va întâmpla ceva cu medicii care dau CM-uri cu ochii închişi, dar poate vor înţelege şi aceştia că ar putea veni o vreme în care să răspundă şi ei.

Mai jos şi clipul video care poate fi inserat oricând în orice film artistic cu tematică război stradal între clanuri:

Referirea al „suferindele de frezoane” pleacă de la un alt clip, viral, filmat pe la vaslui parcă, în care mai multe beneficiare de ajutor social, de etnie rromă, chemate la un târg de locuri de muncă, spuneau că ele nu pot munci pentru că „suferim de frezoane”. probabil voiau să se refere la „frisoane”… Poate la frisoanele care îi cuprind pe toţi cei care plătesc taxe şi impozite din care sunt asigurate şi ajutoarele sociale pentru cei şi cele care au timpul şi lipsa de bun simt necesare pentru a face, în stradă, în centrul unui oraş, ceea ce vedeti mai sus…

D.V.

Comentarii Facebook

3 thoughts on “Bolnavele de „frezoane”, în mâini cu răngi şi topoare, în răfuiala clanurilor ţigăneşti… Ele sunt pirandele care nu pot munci pentru Ajurorul Social!

 1. Aceasta situatie o datoram coruptilor de doctori care contra spagilor scutesc aceste animale de munca.

  Citi din acesti nenorociti iresponsabili sunt in puscarie sau si-au pierdut dreptul de a profesa?Nici unul.

  In aceeasi masura sunt vinovati mizeriile umane de parlamentari pe care ii intereseaza numai sa fure…. grija pentru dobitocul de cetatean si viitorul acestei tari sunt egale cu zero nefacind nici o lege prin care sa puna la munca acesta categorie de criminali si paraziti.

  Si uite asa acesti nenorociti cultiva generatii de criminali care cresc si sunt intretinuti din taxele si impozitele noastre si vor ajunge cit de curind cu hoardele sa ocupe aceasta tara.

  Astea sunt problemele stringente pentru cetatenii acestei tari.Pentru asta populatia manelizata si analfabeta trebuie sa iasa in strada si nu pentru Kovesi si DNA-ul corupt care de 15 ani patroneaza coruptia CATASTROFALA din institutiile statului gen IPJ/DIICOT/PARCHET controlate de clanurile de tigani si interlopi.

 2. Florin are dreptate in principiu!Totusi, nu trebuie condamnati „la gramada” medicii si parlamentarii, dar e clar ca trebuie adaptata legislatia la realitatea din teren.De asemenea, trebuie responsabilizati atat medicii care dau aceste „scutiri” de munca, cat si functionarii de la asistenta sociala..

 3. masurile trebuie luate impotriva judecatorilor , procurorilor si politistilor corupti – cei care impreuna cu politicienii au transformat acesti tigani in armata lor personala . scandalurile publice , scapate de sub control , sunt doar varful icebergului . in neamt , curatenia trebuie inceputa din institutiile mentionate , nu din strada .

Lasă un răspuns