„Bogdănel, iartă-mă că nu m-am rugat mai mult!” Mesajul tulburător al unui episcop…


Trecerea la cele veșnice a lui Bogdan (băiatul de doar 14 ani) i-a întristat nu doar pe părinții acestuia ci pe foarte mulți oameni care (cunoscându-l direct sau nu) știau despre lupta pe care această mână de om o ducea cu boala nemiloasă.
Unul dintre cei care plânge moartea copilului este preotul ortodox Andrei-Petru Aslan, slujitor la o biserică românească din capitala Italiei.

Citeste si Bogdănel Horciu a plecat să colinde în Cer! Avea 14 ani!

„Bogdănel, iartă-mă că nu m-am rugat mai mult! Iartă-mă că nu am putut juca FIFA împreună! Iartă-mă că nu am făcut nimic din cate ți-am promis, însă, la cât de mult te-am purtat în rugăciune, este ca și cum ți-ai dat sufletul în brațele mele, pe care îl voi trimite acasă la Dumnezeu”, spune preotul respectiv într-un mesaj public în care povestește cum l-a cunoscut pe copilul de la Neamț, acolo pe patul de spital din Italia.

Mai jos, integral, mesajul preotului:

„Era luna Septembrie și era prima mea zi ca preot voluntar la Spitalul Bambino Gesù din Roma. Întâlnisem deja mulți copii și deja mă atașasem de ei, însă unul mi-a intrat direct la inimă. Am ajuns într-o cameră unde era un copilaș singur pe pat, stând cu picioarele încrucișate, asemeni unui turc, care se uita la televizor. Credeam că este italian, fiindcă era foarte dezinvolt, însă m-a întâmpinat cu un „Sărut mâna părinte” extrem de blând și de cald, primul salut obținut până atunci de la un copil. Mama lui era plecată cu treabă până la secretariat, așa că, până s-a întors dânsa, noi deja aveam vreo 10 minute de conversație. Când a ajuns, noi eram deja în discuții profunde despre FIFA, despre fotbal, despre școală etc. Am plecat de acolo cu făgăduința că îi voi dărui un joc Fifa 2020, următoarea dată când mă voi întoarce, lucru care a stârnit o mare bucurie în inima lui și atunci, dar și când i l-am adus.

Apoi, ușor, ușor ne-am apropiat mai mult unul de celălalt sau unii de ceilalți, cu toții trecându-ne pragul Bisericii de multe ori și stând de vorbă sau chiar la masă, împreună și vorbind despre cum vom îl voi umili la FIFA, despre cum vom bate mingea împreună sau despre viitorul său în teologie, lucru pe care mi-l doream pentru el.

A obținut transplantul mult dorit și din acea bucurie imensă au inceput numai probleme. Infecție la plămâni, febră și comă indusă. Asta m-a alarmat și m-a ambiționat că trebuie să mă rog mai mult. De aceea, în fiecare seară, după slujbă, săvârșeam slujbă pentru el, împreună cu rugăciunile pentru cei bolnavi.

Din păcate, în dimineața zilei de 24 Decembrie, când copiii pleacă cu colindul sau îl așteaptă pe Moș Crăciun, Bunul și Milostivul Dumnezeu, a hotărât să îl cheme pe Bogdănel la el. Mare plâns și tânguire a fost atât în sufletul meu, cât și în rândul familiei și a prietenilor meu, care erau lângă mine la aflarea veștii. De atunci și până acum sunt un alt om. Trebuie să fiu trist fiindcă nu mi-au fost ascultate rugăciunile sau dimpotrivă, trebuie să mă bucur fiindcă mi-au fost primite în Împărăția lui Dumnezeu, iar Bogdănel a ajuns acasă, printre îngeri? Voi alege cea de-a doua variantă, fiindcă prin suferință lipsită de cârtire, omul își mântuiește sufletul, iar el nu a cârtit niciodată, ba mai mult, era mereu cu zâmbetul pe buze.

Bogdănel, iartă-mă că nu m-am rugat mai mult! Iartă-mă că nu am putut juca FIFA împreună! Iartă-mă că nu am făcut nimic din cate ți-am promis, însă, la cât de mult te-am purtat în rugăciune, este ca și cum ți-ai dat sufletul în brațele mele, pe care îl voi trimite acasă la Dumnezeu.

Noi ne-am rugat pentru tine, așa că e rândul tău să te rogi pentru noi, pentru părinții și sora ta, pentru toată lumea care te-a pomenit în rugăciunile lor, fiindcă ai fost pe Acatistul multora din Biserica noastră. Ne vei lipsi enorm, însă te vom simți veșnic!”

Citeste si Bogdănel Horciu a plecat să colinde în Cer! Avea 14 ani!

Daniel VINCA

Erată: dintr-o regretabilă eroare care aparține autorului, în titlu a fost folosit cuvantul „Episcop” în loc de „Preot”. Dat fiind faptul că titlul este și pe copertă, orice modificare ar fi tardivă, coperta fiind deja activată în facebook.
Ne cerem scuze.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns