Bogdan Gavrilescu: Speciala mea? Renunț la ea! / Vestitorii

Subiect tot mai fierbinte, mai ales în an cu iz electoral, tăierea pensiilor speciale pare a fi o dezbatere fără sfârșit între așa zișii diverși doritori de bine pentru populație.
Stop joc, dragi colegi! Până când? Până când subiectul pensiilor speciale, va fi folosit drept aspirator de voturi pentru o serie de categorii sociale favorizate? Mi se pare nedrept, incorect și lipsit de decență față de toți românii care muncesc pe brânci o viață întreagă și încasează o pensie mizeră. NU VĂ MAI PREFACEȚI CĂ VĂ PASĂ! Pensiile speciale reprezintă un furt! Un furt din visteria statului, dar și din buzunarele românilor care susțin prin taxe și impozite economia României.
Știați că cea mai nesimțită pensie specială este în valoare de 77.000 lei? Da, această pensie este încasată de un fost procuror și fost comandant de penitenciar, în perioada comunistă. Fără supărare, dar nici nu poți cheltui atâția bani în fiecare lună.
Dar cea mai mică pensie la noi în țară, știți ce valoare are? Oficial cea mai mică pensie este de 73 de lei pe lună și aparține unui angajat MaPn cu o vechime foarte mică. O altă pensie printre cele mici din țară, este cea de 743 și o încasează un român care a lucrat ca personal auxiliar la parchet.
Am spus-o și o repet!
Nu vreau pensie specială, nu pentru asta am candidat. Crezul meu nu a început şi nici într-un caz nu se va termina cu pensia specială. Asta declaram în iulie 2018, și îmi mențin demersul. Cred, că singurele pensii speciale le merită cu adevărat, veteranii de război, militarii care au luptat în teatre de operațiuni și foștii deținuți politici. În rest, valoarea pensiilor cred că trebuie calculată în funcție de contribuție. Așa mi se pare cel mai corect!
Într-o țară în care peste 30% dintre copii trăiesc în sărăcie, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, mi se pare nesimțire crasă să încasezi pensii speciale de zeci și zeci de mii de lei.
A fost propusă eliminarea pensiilor speciale. CCR s-a opus, măsura fiind declarată neconstituțională. Au apărut apoi, fel de fel de propuneri colorate privind impozitarea pensiilor speciale.
Ce s-a soluționat?
Nimic, Nothing, Nada, Niente … Senatul tocmai a respins săptămâna aceasta, o propunere de impozitare cu 90% a pensiilor speciale.
Unde vă împotmoliți stimați colegi? Cine își dă cu stângul în dreptul? Cine pe cine păcălește?
Uite, de aia n-are ursul coadă, și culmea, la noi în țară, prin pădurile carpatice trăiesc muulți urși!

Bogdan GAVRILESCU