Bogdan GAVRILESCU: Oameni mici, vorbe mărunte / Vestitorii

E vineri și scoatem la rampă pe cel de al 5-lea Vestitor din acest sezon. Viceprimarul Bogdan Gavrilescu! Care e și președintele PMP Neamț și, de asemenea, și-a anunțat și candidatura pentru funcția de primar.
Bogdan Gavrilescu debutează la această rubrică cu un text cu accente ironice care tratează un subiect contemporan foarte serios: agresivitatea unor părelologi de pe internet, cu atât mai „urâți” la suflet când își revarsă „basculantele de frustrări” din spatele unor identități anonimoase.
Reamintim că VESTITORII este practic, rubrica prin care, în fiecare zi a săptămânii, veți putea citi câte un editorial extern (tabletă de autor din afara redacției) scris pe diverse teme: social, educație, cultură, civic etc. Mai puțin veți vedea abordări politice în această rubrică, pentru că unii autori (îi veți descoperi zilnic) au legătură cu această zonă și, evident, de comun acord, am stabilit ca aici să nu aibă abordări politice ci cetățenești.
Și o întrebare de 10 puncte: oare cine va fi Vestitorul de mâine?

(Red.)

Știți ce mă deranjează cel mai tare?
Ipocrizia, mon cher! Da, chiar ea, ipocrizia care în față îți râde, iar prin spate te lovește fix în moalele capului.
În orașul micuț, dar cochet de provincie, e de bonton să te dai prieten și cunoscut cu toată lumea. Zâmbim fals și ne gratulăm pueril dacă ne întâlnim pe la vreo sindrofie, dar nu ezităm să catalogăm fără să cunoaștem, să bârfim fără să gândim sau să rănim din pură satisfacție. E ca la copii, cei care nu au jucării, încearcă să le strice pe ale altora.

Voi ați observat cum își umflă unii mușchii în online? Că acum de când cu socializarea în mediul virtual, toți nevorbiții cu basculante de frustrări acumulate, hop, s-au trezit părerologi de serviciu.

Da, domle, romanu’ i bun la toate. El știe oleacă de fotbal, de administrație, iar la nevoie știe și un pic de medicină. Dar mai presus de toate, romanul știe de ,, capra lu’ vecinu ”. Ce să mai? Romanu’i bun la toate, păcat că nu se pricepe la nimic.
Hai, cu scobitul în viețile altora, că poate uităm de buboiul gata să pocnească la noi în frunte.

Oare când vom realiza că urâtul, nu e urât doar când îl vezi la alții?
Greșeala mea e mai cu moț ca a ta, doar pentru ca e a mea?
Statul pe bancă pocnind semințe între dinți și gălgâitul berii la pet nu au fost spre dezamăgirea unora, declarate oficial sporturi naționale. Nop. La asta nu se poate concura!

Schimbările nu vin din vorbe mărunte aruncate la mișto în online. Schimbarea începe din tine și cu tine.
Vrei mai mult respect? Oferă-l!
Vrei o viață mai bună? Implică-te!
Critica poate fi constructivă, dar să nu uităm valoarea celuilalt când începem să vorbim.
Așa nu ne mai facem bine!

Știi când ai mușchii cu adevărat încordați? Atunci când faptele și vorbele tale sunt dincolo de aparențe!
Restul, e … cancan.

Bogdan GAVRILESCU

 

Comentarii Facebook

One thought on “Bogdan GAVRILESCU: Oameni mici, vorbe mărunte / Vestitorii

  1. Cam are dreptate. Dar , intelege si accepta romanul de rand, autocritica ?

Lasă un răspuns