Bogdan Gavrilescu: Dor de Basarabia / Vestitorii

 

Îi admirăm pentru omenie, îi apreciem pentru sinceritate, îi invidiem pentru spiritul lor creativ și pentru dragostea curată de neam și țară, de aceea spunem cu mândrie de câte ori avem ocazia că sunt frații noștri de peste Prut. Acum însă, vă întreb sincer, câți dintre noi luptăm cu adevărat pentru dezideratul Unirii României cu Basarabia?

Lucrurile mărețe nu se fac din vorbe și nici de pe o zi pe alta din vârful pixului, proiectele reale, pentru țară, necesită implicare, voință și unitate atât în spirit, cât și în gândire.

Din 2009, grație implicării unor oameni care trăiesc cu adevărat patriotismul, din cei 3,5 milioane de cetăţeni ai Republicii Moldova, un milion au obținut paşaport românesc. Practic aceștia sunt cetăţeni cu acte în regulă ai României. Dar ceilalți 2,5 milioane? Demersurile trebuie continuate, susținute, parcurse step by step. E important să câștigăm sprijin la Bruxelles și în toată Europa. ROMÂNII de peste Prut, merită o viață mai bună, și trebuie să intre în Uniunea Europeană, iar acest lucru este posibil doar prin întoarcerea Basarabiei la Patria Mamă!

Doar uniți putem schimba lucruri, iar românii nu trebuie să uite sloganul unui apreciat om de cultură:
,, Mulți, dar deștepți! ”.

Bogdan Gavrilescu

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns