Bogdan Gavrilescu: Copiii României expuși sărăciei! / Vestitorii

România, țara unde se bea șampanie Dom Perignon dar, peste 150.000 de copii adorm flămânzi. Trăim într-o țară a contrastelor, unde lumea se împarte nedrept, între cei care cheltuie prea mult, și oameni care-și duc existența de pe o zi pe alta. Conform unui raport realizat de Organizația Salvați Copiii România, o treime dintre copii trăiesc sub pragul sărăciei și din păcate, țara noastră ocupă locul fruntaș în Uniunea Europeană, privind mortalitatea infantilă. Diferențele privind stilul de viață între mediul urban și rural continuă să fie majore, privând astfel, o parte a societății de la drepturi de bază ca educație, sănătate și viață.

Trist! Grav și nedrept, găsesc această situație. Cred că avem nevoie de o implicare mai mare pentru a asigura fiecărui copil dreptul la o viață mai bună. Copiii ne sunt viitorul, al nostru și al nației, iar aceștia trebuie să aibă acces egal și gratuit la asistență medicală, educație, servicii de îngrijire, locuințe decente și o alimentație adecvată. Se discută deja la nivel european de a se acorda o serie de ,,Garanții pentru copii” pentru ca aceștia să aibă asigurat dreptul la o viață normală.

Un motiv în plus stimați colegi, ca noi, cei care suntem implicați în activități sociale sau administrative, să ne unim forțele pentru a oferi copiilor noștri acces la viață și la o copilărie fără griji.

Putem fi judecați pentru ce facem pentru copiii noștri. Ei sunt cei care ne reprezintă și ei sunt cei care țin în palme viitorul acestei lumi.

Bogdan Gavrilescu

 

Lasă un răspuns