“BOC A ÎNCHIS SPITALE, PONTA NE-A ÎNCHIS GARA!” / Guvernanţii ŞI-AU BĂTUT JOC de tîrgnemţeni

gara tg neamt inchisa de guvern

Decizia absolut IDIOATĂ a suspendării circulaţiei trenurilor pe Calea Ferată Tîrgu Neamţ – Paşcani i-a obligat pe tîrgnemţenii care depind de această modalitate de transport să adreseze cele cuvenite măreţului Guvern PSD sub a cărui conducere înţeleaptă se întâmplă astfel de minunăţii.

Plimbaţi de la o firmă privată la CFR, apoi la Ministerul Transporturilor şi de la Ana la Caiafa, oamenii au tras concluzia logică: “BOC A ÎNCHIS SPITALE, PONTA NE-A ÎNCHIS GARA!”.

Primarul Daniel Harpa a fost prins la mijloc: între cetăţenii oraşului “împinşi” din vagoanele de tren în microbuzele aglomerate (şi de la preţ bilet – 8 lei la 16 lei) şi partidul de guvernare din care face parte şi care e condus de… Ponta.

Oamenii au ieşit deja în stradă, fac petiţii online, au înfiinţat pagini de facebook dar probabil Ponta, Ministrul Rus, baieţii deştepti din si de pe lângă Ministerul devenit vacă de muls pentru şmecheri au alte priorităţi. Ca să nu mai vorbim de unii demnitari care altădată cereau voturile oamenilor promiţându-le lapte şi miere cu gust social-democrat, îl înfierau pe “Boc care a închis spitalele” şi acum o fac pe miraţii că Ponta închide gările.

Faptic, cursele de călători de pe calea ferată Tîrgu Neamţ-Paşcani au fost anulate de vreo lună ca urmare a retragerii licenţei operatorului privat care opera pe această lună. Subordonaţii lui Ponta au făcut ca pe vremea lui Boc: au anulat ceva fără să pună nimic în loc. Cu acele trenuri mergeau navetişti la muncă, mergea studenţi spre facultăţi, mergeau oameni la care decidenţii nu s-au gândit nicio secundă.

Populaţia din Tîrgu Neamţ e în fierbere, iar decizia idioată luată mai sus nu-l pune doar într-o dificultate electorală pe primarul Harpa ci şi în una emoţională şi umană, fiind vorba de o chestiune care îi excede atribuţiile.

Dar mai importante sunt problemele şi părerile oamenilor. Reproducem mai jos câteva din cele care au umplut facebook-ul sau zona de comentarii de la petiţiile online. Poate se găseşte vreun „intelectual” pe la Guvern, pe la Minister, pe la PSD să le traducă şi celor care azi au pâinea şi cuţitul: (cele nesemnate sunt de la comentariile de la petiţiile online):

Ioan-Romeo Roman: “De o luna nu mai circula trenul in Tg.Neamt. Capacitatea de transport a furnizorilor de servicii de transport rutier de calatori, catre Iasi, nu a fost modificata, fapt care a condus la aglomerarea microbuzelor… Nimeni nu spune nimic, nimeni nu ofera o alternativa… Poate nu mai exista nimeni!”

George-Cristian Gigel Cioca: “Cand mai spun la cate unul-altul, ca parca suntem in tinutul uitat de timp, ma refer si la cei ce au augustul pix cu decizia care schimba si soarta unor oameni linistiti si pasnici, fara nici o grimasa sau parere de rau!!!!!!!”

Ilian: “Este foarte usor sa distrugi ceva facut de altii si foarte greu sa faci ceva bun,dar in tara aceasta de 25 de ani doar se distruge”

Apetrei Costel: “Personal consider ca transportul pe calea ferata este cel mai sigur si cel mai putin poluant pentru mediul inconjurator. Chiar daca sunt un lucrator feroviar si poate din alte considerente cineva ma poate considera partinitor acestei idei, inca mai avem unul din cele mai sigure sisteme de cale ferata atat din Europa cat si din lume, pacat de decizia autoritatilor care au decis falimentarea acestui sector de transport ecologic si sigur in favoarea firmelor de transport particular de transport auto de unde castigurile se pot incasa imediat. Sustineti salvarea caii ferate in intregul ei, si mai ales a Caii Ferate PASCANI – TARGU NEAMT! O zi placuta tuturor !”

Lucia Costin: “Au urechi cine trebuie sa auda aceasta strigare..la cer…..oameni buni care mai ganditi si va ocupati cu asta…..face-ti ceva in sensul asta….heeeeei….Domnule ministru al Transporturilor…..se audeeee si la d.stra…?!”

Soldan Ingrid: “AR TREBUI SA PASTRAM CE AVEM! NU SA DISTRUGEM !! .AVETI GRIJA DE LUCRURILE VOASTR,E ROMANI INDIFERENT UNDE ATI FI!!!!!”

Andi Cucos: “nu stiu ce ecou va avea la minister sau in alta parte. dar trebuie sa facem ceva ca acest oras sa nu ramana izolat”.

“M-am nascut in Timisesti. Despre dorinta-vis de a avea o cale ferata Pascani-Tmimisesti- Tg. Neamt am auzit de cand am putut intelege cuvintele. Din pacate a ramas doar vis pana mult mai tarziu cand a trebuit sa parasesc locul natal. De aceea, dupa implinirea visului, revenirile mele la locurile frumase ale copilariei, le-am facut de multe ori cu trenul Pascani-Tg. Neamt si retur chiar si atunci cand acest traseu se facea in cateva ore uneori (restrictii de inceput). Nu daramati acest vis! De daramat e usor!”

“Avem nevoie de aceasta cale ferata.Studentii actuali si viitorii studenti si nu numai avem nevoie de ea.Ce sa facem ,sa platim 16lei sau 8? Atat avem si noi o singura cale ferata,si vor sa o desfiinteze.Mai,mai”

“Cat de greu s-a făcut aceasta cale ferată, care a fost o cinste pentru micul nostru oras și un nod de legătură cu întreaga țară, de ce e asa ușor să o inchizi, sau ni se pare greu s-o intretinem? De ce nu prețuim măcar ceea ce e deja făcut cu un mare efort financiar și chiar de aprobare. Ar trebui să cinstim memoria unui vrednic director al regionalei de Iași și nu sa stricam ceea ce-i necesar pentru zona noastră,……. să dăm la fier vechi.”

“Pentru a avea cu ce sa vin acasa la mama:TREN-BECLEAN PE SOMES-PASCANI COBOR IN PASCANI IAU TREN NR2-PASCANI-TG NEAMT apoi din oras TG NEAMT merg cu autobuz TG NEAMT- COMUNA BODESTI si asa ajung la casa parinteasca”

Vom reveni.

Daniel VINCA

 

 

4 thoughts on ““BOC A ÎNCHIS SPITALE, PONTA NE-A ÎNCHIS GARA!” / Guvernanţii ŞI-AU BĂTUT JOC de tîrgnemţeni

  1. PE PONTA O SA-L MAI VOTEZE DRACUL SI MUMA-SA. EL SI LIOTA LUI DE MINCINOSI SI PLAGIATORI DUC TARA DE RAPA.

  2. Sa vedem ce tupeu o sa mai aiba acest Arsene, neica Nimeni in politica acum cativa ani sa mai ceara voturile targnemtenilor

  3. PSD-ul si oamenii lui si-au aratat adevarata fata. Si or sa aiba tupeul, probabil, sa apara plini de ingrijorare, cautand solutii dupa ce raul s-a facut. Unde erau PSD-istii din Neamt cand CFR-ul si Ministerul Transporturilor inchideau calea noastra ferata? Va spun eu, ii durea in cot, isi aranjau afacerile.

Lasă un răspuns