BLESTEM la Poşta Piatra Şoimului: al doilea JAF în patru ani!

posta

Jaful căruia i-a căzut victimă, în data de 28 octombrie, o poştăriţă din Piatra Şoimului, nu este un subiect nou pe plaiurile arhaic numite Calu-Iapa. În urmă cu patru ani, pe 30 august 2014, chiar la oficiul postal din respective comună a fost înregistrată o tentative de tâlhărie copiată parcă după filmele americane.

“Fapta s-a înregistrat în ziua de 30 august, cînd doi indivizi mascati au dat buzna în biroul oficiului postal. Tîlharii erau înarmati cu o rangă, respectiv o toporiscă, si i-au amenintat pe cei trei angajati, cerîndu-le să le predea bunurile si valorile detinute. Dînd dovadă de un curaj nebunesc, o postărită a pulverizat spray lacrimogen către atacatori, iar unul dintre acestia a lovit-o peste mînă cu bara de fier. Autorii nu au reusit să sustragă nici un fel de valori, pentru că acestea nu existau, informatiile lor fiind false. Tîlharii au părăsit locul în fugă cu un autoturism parcat în apropiere. Desi politistii s-au mobilizat rapid, infractorii au reusit să scape. S-a întocmit un dosar penal, cercetările fiind efectuate sub aspectul comiterii infractiunii de tentativă de tîlhărie” – scria presa locală la acel moment.

Cum nu am găsit pe internet alte ştiri, ulterioare, fie autorii nu au mai fost prinşi, fie presa din Neamţ nu a mai urmărit subiectul.

Acum, pe 28 octombrie, jaful a depăşit stadiul de simplă intenţie. Acţiunea a fost dusă până la capăt, o poştăriţă a fost deposedată de circa 18.000 de lei, conform informaţiilor noastre. Doar că fapta nu a mai avut loc în sediul Poştei ci în stradă. Şi ar fi vorba tot de doi bărbaţi, cu cagule pe faţă şi care, de asemenea, se deplasau cu un autoturism.

Cert este că aşa cum, în 2010, poliţiştii spuneau că autorii tentativei de tâlhărie nu sunt novici, nici la jaful din 2014 nu ar părea – cel puţin la prima vedere – că e vorba de infractori începători.

„Să mai cheme un preot. Să dea cu agheazmă… O fi vreun blestem cu tâlharii ăştia care atacă ziua amiaza mare…”, spun oamenii din zonă care nu înţeleg cum de astfel de minunăţii se întâmplă în comuna lor liniştită.

vesteanet

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.