Bisturiul Managerului! Radiografia scandalului Medici Interne – Conducerea Spitalului!

Diferendul dintre medicii de la Secția Interne și conducerea Spitalului Județean Neamț pleacă de la gărzile care ar fi trebuit asigurate/completate pentru Secția Infecțioase, aflată în deficit de personal medical, precizează managerul Alexandru Filimon.
Secția Infecțioase are mai puțini medici în timp  ce la Interne sunt 6 plus alți 4, de alți specialități care fac gărzi tot la Interne. „Soluția era ca medicii de la Interne să facă gărzi la Infecțioase iar la Interne să fie făcute gărzi de alți medici. Fostul șef, doctorul Bararu a refuzat propunerea acestea spunând că el nu va decide în acest sens, că va supune la vot, ceea ce mie mi s-a părut inacceptabil”.
Întrebat cine conduce acum secția Interne, managerul filimon a peczat că „doamna doctor Atănăsoaei”.
Alexandru Filimon a mai punctat că în contextul mutării Secției Oncologie (unde se fac reparații majore), Secția Interne a fost singura din spital care nu a oferit niciun fel de sprijin. „Nu s-a dorit nici măcar primirea unui dulap, a unui fișet”, a precizat managerul.
După analizarea mai multor variante, conducerea spitalului cu acordul DSP și cu concursul șefilor de secții au decis mutarea Secției Oncologie la etajul 4 din Spitalul Nou. „A fost luată în calcul chiar și varianta unui nou val Covid, situație în care etajul 4 ar fi cumva izolat și ar rămâne exclusiv Oncologie”, a spus Filimon.

Declarațiile lui Filimon au fost făcute în urmă cu câteva minute, în cadrul conferinței de presă de la Spital.
Managerul a ținut să precizeze și faptul că are o relație instituțională corectă cu Consiliul Județean Neamț. „Colaborarea e foarte bună”, a subliniat managerul.
Acesta a fost recent evaluat de o comisie a CJ Neamț și a primit calificativul Foarte bine.

D.V.

Lasă un răspuns