Biserică veche de 160 de ani, mistuită de flăcări! Au mai rămas doar doi pereţi din lăcaşul de la Moreni-Văleni-Neamţ!

Doar doi pereţi afumaţi au mai rămas din lăcaşul de cult din satul Moreni (comuna Văleni, judeţul Neamţ) care a mistuit cel mai drag simbol al sătenilor din aşezarea respectivă.

Anunţat la 112 la ora 13.38, incendiul a fost stins la ora 14.30 dar, din păcate, pompierii au putut salva doar o casă din vecinătate (la care era pericol să se extindă flăcările) în timp ce intervenţia la biserică a fost inutilă, având loc abia după ce biserica ardea deja ca o torţă, cu flăcări de peste 15 metri înălţime, învăluind în fum mare parte din sat.

6 autospeciale cu echipajele aferente plus voluntari din comună au intervenit la stingerea incendiului. Cum în zonă nu este apă curentă, realimentarea maşinilor a fost făcută dintr-un rezervor cu apă şi dintr-un iaz aflate de depărtare.

La faţa locului au ajuns şi şeful ISU Neamţ, colonelul Ioan Niţică şi primarul comunei, Relu Grigore care a precizat că, până la ridicarea unei noi biserici, slujbele vor fi oficiate în casa de prăznuire.

Biserica arsă a fost construită acum 160 de ani. În ultimii ani, fuseseră realizate lucrări de reabilitare doar în ce priveşte acoperişul şi icoanele.

V.N. / foto: ziarulderoman.ro

cop incendiu

Lasă un răspuns