Biroul Unic și-a deschis porțile pentru oamenii de afaceri

birou-unic-2
Astăzi a avut loc inaugurarea, la Piatra Neamț, a Biroului Unic destinat oamenilor de afaceri din județ. 16 instituții, pornind de la Direcția de Sănătate Publică și ajungând la Biroul Vamal de Interior Neamț și APIA, vor avea ghișee la care oamenii de afaceri nemțeni cu experiență, dar și cei care vor să pășească pe acest drum al antreprenoriatului, se vor putea prezenta pentru a-și întocmi toate documentele de care au nevoie în desfășurarea activității.
oameni-afaceri
Deschiderea acestui birou este cu atât mai importantă cu cât Neamțul este al doilea județ din țară, după Timiș, care aduce oamenilor de afaceri toate serviciile într-un singur loc.
La deschiderea oficială a Biroului Unic au fost prezenți atât președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț Mihai Apopii, șeful CJ Ionel Arsene, primarul municipiului Piatra Neamț Dragoș Chitic și directorul ADR Nord-Est, Vasile Asandei, cât și o parte din oamenii de afaceri care activează în județ.
Mă bucur că astăzi la Piatra Neamț are loc un eveniment pe care mediul de afaceri din județ l-a dorit de multă vreme. După mai multe discuții cu oamenii de business din județ, pe domenii de activitate, am constatat foarte multe probleme și am convenit împreună cu președintele Consiliului Județean Ionel Arsene, sprijiniți de primarul Dragoș Chitic, să înființăm acest birou care să ofere consultanță oamenilor de afaceri din județ, în toate problemele pe care le întâmpină”, a spus președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț, Mihai Apopii.
În același context, și președintele CJ Neamț și-a exprimat convingerea că deschiderea acestui Birou Unic la Piatra Neamț va face viața mult mai ușoară celor din mediul de afaceri. „Sunt extrem de fericit că am ajuns astăzi aici.Nu am crezut că o discuție pe care am avut-o cu Mihai Apopii în urmă cu două luni va prinde contur într-o perioadă așa de scurtă. Vreau să le mulțumesc tuturor șefilor de servicii deconcentrate pentru reacția pozitivă pe care au avut-o. Credem că acest proiect va fi unul de real succes pentru județul Neamț. Am făcut astăzi un pas spre normalitate, spre cum ar trebui să venim în întâmpinarea mediului de afaceri”, a punctat, printre altele, Ionel Arsene.
Să nu uităm că pentru oamenii de afaceri, mai mult ca pentru oricine, timpul înseamnă bani. Primăria Piatra Neamț îi susține în activitatea pe care o desfășoară, iar orice inițiativă care vine în sprijinul agenților economici este mai mult decât binevenită”, a sintetizat și Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra Neamț.
Pe de altă parte, directorul ADR Nord-Est, Vasile Asandei a opinat că „a fi împreună pentru sprijinirea unei afaceri este un lucru extrem de important, iar acest birou oferă toate variantele posibile”.
Cuvântul de final i-a aparținut Deliei Negură, șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Neamț, care a vorbit celor prezenți despre strategiile pe care ANAF le are în vedere pentru oamenii de afaceri.

Alex SÎRBU

One thought on “Biroul Unic și-a deschis porțile pentru oamenii de afaceri

Lasă un răspuns