Biroul PNL Piatra Neamț, DIZOLVAT iar! Curajosul Bârjoveanu nu și-a asumat funcția de președinte interimar!

Circul de la PNL Piatra Neamț are toate șansele să devină o telenovelă nesfârșită și de cel mai crunt prost gust, grație gesturilor, deciziilor și acțiunilor celor care până acum jucau dramoleta cuplului de nedespărțit: Dragoș Chitic și Romel Bîrjoveanu.

Iar cum acest cartof fierbinte a ajuns pe masa conducerii județene, astăzi BPJ PNL Neamț a decis, din nou!, dizolvarea Biroului Municipal. Informația a fost făcută publică în conferința de presă de la PNl de către președintele organizației județene, Mugur Cozmanciuc care a venit în fața presei împreună cu parlamentarii Laurențiu Leoreanu și Eugen Țapu.

„Niciunul din cei doi prim-vicepreședinți nu a dorit să-și asume funcția de președinte interimar astfel că, de aici, înceteaza activitatea Biroului Local”, a spus în primă fază Cozmanciuc, cu un exces de eleganță în mesaj, care risca să facă informația cam vagă.

La întrebarea Vestea dacă sintagma cu „încetează treaba” înseamnă că, de fapt, BPJ a votat dizolvarea (așa cum e termenul în statut) Biroului Local, Cozmanciuc a spus că DA! Drept e că, după același Statut al PNL, Biroul local ar fi trebuit ca în maximum 10 zile să voteze pe unul din cei 2 prim-vicepreședinți ca președinte interimar așa că, și din acest punct de vedere, actuala dizolvare pare total în regulă.

Tot Cozmanciuc a mai precizat că urmează ca peste o săptămână să fie anunțat un Birou Interimar și un Președinte Interimar la PNL Piatra Neamț.

În aceeași conferință de presă desfășurată sub leitmotivul „unitate”, „echipă” etc, senatorul Eugen Țapu a anticipat și rezultatele bune care vor fi scoase la euroalegeri, inclusiv la Piatra Neamț. Evident că optimismul afișat de senator pentru Piatra Neamț intră într-o contodentă contradicție cu situația de fapt: niciunul din cei doi „prim vice” nu a acceptat preluarea funcției de președinte interimar. De când refuză cineva să fie liderul unei echipe frumoase cu rezultate roz-bombon la alegerile care urmează?

Cei doi prim-vicepreședinți PNL Piatra Neamț sunt Constantin Teodorescu și (celebrul) Romel Bîrjoveanu. Refuzul lui Teodorescu pare justificat: anul trecut când BPJ a dizolvat BPL Piatra Neamț, el, Teodorescu a fost cel care urma să fie președinte interimar numai că acțiunile unei anume triade de la acel moment (Chitic – Țapu – Bârjoveanu) duse inclusiv prin lobby la Ludovic Orban au dus la blocarea măsurii luate de BPJ.

În schimb frica / lașitate / prudența lui Bîrjoveanu în actualul context – cu o conducere municipală a partidului controlată de el peste capul lui Chitic, cu oameni plantați prin diverse funcții (CL, directori la societăți comerciale, Cabinetul Primarului, CA-uri etc) care nu sunt ai PNL ci „ai lui Romel”, și cu estimări optimiste făcute pentru scorul la vot (chiar și de către Eugen Țapu, azi) – sunt cel puțin curioase. Organizația locală PNL Piatra Neamț se află în actuala situație – unii spun „varză”, alții „extraordinară” din cauza strategiei lui Bârjoveanu (evident,m tolerată de Dragoș Chitic). De ce curajosul Bîrjoveanu (care s-a impus drept lider de grup al consilierilor PNL din CL Piatra Neamț, care a fost candidatul PNL pentru funcția de viceprimar etc) nu și-a asumat acum conducerea pe față, ca președinte interimar, al minunatei echipe pe care a croit-o la organizația locală, după chipul și asemănarea lui?

Este evident că o funcție asumată pe față nu se compară nici cu dictarea de mesaje unor postaci sau aplaudaci și nici cu mesajele injurioase de pe conturi fake (reamintim, unele dintre acestea i-au avut ca ținte pe Cozmanciuc, Leoreanu, Chitic) și nici cu plângeri penale făcute jurnaliștilor nealiniați, plângeri care au fost, în fapt, niște delațiuni ordinare și mincinoase.

Vom reveni.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns