Birou comunitar în Văleni

Consilieii locali întruniți ieri în ședință ordinară au votat pentru înființarea unui birou cominitar în anexa Văleni.
Inițiatorul acestui proiect este primarul Dragoș Chitic, care a propus transmiterea unui apartament din blocul V40 în administrarea Direcției de Asistență Socială, pentru înființarea biroului, motivând prin nevoia de asistență și servicii sociale pentru categoriile defavorizate care locuiesc în zonă.
De altfel, importanța domeniului social a fost adusă în discuție și în conferința de presă ce a urmat ședinței aleșilor locali, la care a participat primarul Dragoș Chitic, alături de viceprimarii Luminița Vârlan și Bogdan Gavrilescu.
Unul din proiectele foarte importante votate de consilierii județeni a vizat acordarea locuințelor ANL. Sunt foarte fericit că toți cei 80 de solicitanți eligibili au primit locuințe. De acum, nu ne rămâne decât să așteptăm noi cereri și noi dosare, pentru a putea să continuăm acest tip de proiect. Totodată, am acordat șase locuințe pentru specialiști din domeniul educației și sănătății, precum și una pentru Teatrul Tineretului, ca locuință de serviciu”, a spus primarul Dragoș Chitic.În același timp, viceprimarul Luminița Vârlan a pus accent pe ideea că asistența socială este un domeniu extrem de vast, care necesită foarte multă implicare și atenție. „De când ocup funcția de viceprimar al orașului mi-am dat seama că realitatea nu este cea pe care o cunoaștem din afară, venind din alte domenii de activitate. Asistența socială nu se face doar de la ora 8 la ora 4 după amiaza, ci permanent”, a precizat Luminița Vârlan.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns