Binomul Leoreanu-Brătescu BÂNTUIT DE FANTOMA ELENEI UDREA

Fotografiile şi mesajele distribuite de “băieţii cu imaginea” ai deputatului Mugur Cozmanciuc şi ai primarului Laurenţiu Leoreanu după întâlnirea de pe 1 Mai, de la Roman, nu lasă loc niciunui dubiu: PNL Neamţ a pus de logodnă şi cu cel de al doilea primar de municipiu din judeţ.

Iar dacă liberalii aveau tot interesul să se laude cu peţirea care a decurs în bune condiţii (vezi aici – PNL mută şi la Roman), postarea de pe pagina de facebook a Primăriei Roman (multe poze cu parcul romaşcan redeschis de 1 mai şi printre ele, destule cu zâmbitorii din suitele lui Cozmanciuc şi Leoreanu) arată a un fel de lună de miere în avans. Iar mesajul scris (“Astăzi, 1 mai, lacul de agrement din Parcul Municipal a fost deschis oficial de primarul Laurențiu Dan Leoreanu, alături de care s-au aflat consilieri locali și județeni, reprezentanți ai organizațiilor PNL Neamț și Roman precum și angajați ai primăriei”) arat[ iniţiaţilor că mirii s-au văzut, s-au plăcut, s-or fi pupat, s-or fi înţeles ci cu privire la zestre aşa că mai rămâne de stabilit ziua pentru “masa, dansul şi felicitările”.

La cât de cocoş se dă acum Marele PNL (cu toate că acest cuvânt, “cocoş”, ar putea să nu fie agreat de unii), e musai ca nunta să fie una mare, să participe toată familia. Iar din pozele de mai sus se vede cum Mugur Cozmanciuc a avut alături ditamai delegaţia, delegaţi cu moţ fiind preşedinţii de la Piatra Neamţ şi de la Roman, adică Radu Surugiu şi Liviu Brătescu.

udrea1Şi, probabil, după modelul cu binomul de la Piatra Neamţ (Surugiu-Chitic), în curând ar urma să fie anunţat şi unul la Roman, Brătescu-Leoreanu. Oops!, în acest punct al poveştii de dragoste din parc, de pe malul lacului apare (bu-hu-hu!) ea, Fantoma. Frumoasă dar aprigă, Fantoma are chipul Elenei Udrea şi tot arată ceva pe un calendar, spre finalul anului 2012.
Atunci, marea competiţie la Roman pentru fotoliul de parlamentar s-a dat între Liviu Brătescu (cu valul USL în spate) şi Elena Udrea (cu plete blonde şi sprijinul primarului Laurenţiu Leoreanu). Pe teren a câştigat (dar nu cu peste 50%) Brătescu, (d)efectul legii a trimis-o pe Udrea în Parlament (acum e la Târgşor, dar asta e altă poveste). Brătescu a tot spus şi a şi scris, să rămână pentru posteritate (“Pe contrasens cu favorite Preşedintelui”) cum, de fapt, ar fi fost aranjamente la masa verde, cum pe lângă Leoreanu pe post de scutier, amazoana călare pe cal alb ar fi fost armele lustruite de râul, ramul, preoţime, poliţie, instituţie văzute şi nevăzute ale statului român, de PDL-işti ba chiar şi de USL-işti.

Iar favorita Preşedintelui şi-a conservat, mereu, rolul de fantomă a nebănuitului binom ce e fabricat acum în laboratoarele PNL: pe 7 februarie a.c., vestea.net sesiza apariţia Fantomei. Iar textul de pe acest site (“Brătescu, înţepătură la Leoreanu, plecat în concediu fix înainte de Scandalul Udrea”) ducea (trăiască băiatul ăla deştept care a inventat link-ul) la un text de pe blogul lui Liviu Brătescu: “Unde sunteți ?”.

Cităm doar un pasaj din textul din februarie, de pe vestea.net:

<<Liberalul Liviu Brătescu (cel care a pierdut funcţia de deputat în favoarea Elenei Udrea deşi luase mai multe voturi ca “Favorita Preşedintelui”) îi ironizează pe toţi cei care, în plin scandal Udrea, ar avea toate motivele să dea acatiste pe la Biserici, ca să nu fie pomeniţi în spovedaniile acestor zile.

De sarcasmul lui Brătescu nu scapă nici primarul Laurenţiu Leoreanu, liberalul punctând: “Aflu de la niște prieteni din Roman că unii care au jucat în campania din 2012 rolul de body-guarzi ai distinsei doamne au plecat de vreo săptămână și ceva în concediu( e pură coincidență nu fiți răutăcioși)  deși în această perioadă a anului trebuiau să fie destul de ocupați, ca de exemplu cu întocmirea bugetului instituției pe care o conduc”. Aluzia e mai mult decât evidentă: treabă cu bugetele au primarii care întocmesc aceste proiecte pe care le supun votului Consiliilor Locale şi, la finele lunii ianuarie, primarul Leoreanu a anunţat că pleacă, pentru câteva zile, în concediu>>.

Între acest pasaj (dar şi altele din cartea lui Brătescu sau de pe blogul său) şi pozele de mai sus e oarece diferenţă, nu?

Şi astfel rămâne de văzut dacă – hai să le spunem previziuni, nu informaţii, ca să nu stârnim anchete prin partide – deci, dacă previziunile vestea.net se vor adeveri. Care sunt acestea?

1.Fantoma e vie şi bântuie şi va bântui mereu binomul aflat în chinurile facerii.
2.Dar totuşi, în primă fază (vezi modelul Chitic de la Piatra Neamţ), primarul romaşcan  va anunţa dragostea sa eternă pentru PNL iar binomul “Brătescu-Leoreanu” va fi anunţat cu surle şi trâmbiţe, până la adânci bătrâneţi… Într-un moment de neatenţie (cum păţeau notarii de pe vremuri care poceau numele în certificatele de naştere) se va inversa denumirea binomului, adică va deveni. “Leoreanu-Brătescu”.
3.Pasul următor va fi detaşarea lui Brătescu DE LA ROMAN. Elegant, frumos, poate cu o avansare ceva. Astfel că înainte de alegerile din vara anului viitor, candidatul PNL şi preşedintele organizaţiei municipale romaşcane să fie Leoreanu. Solo!

Şi uite aşa se va vedea, încă o dată, cum poate afecta o relaţie prezentă o fantomă din trecutul unuia din parteneri. Drept e că, în cazul Elenei Udrea, ea ar fi numitorul comun pentru cei doi: cu unul apărea în poze, celălalt o biciuia cu verbul…

Daniel VINCA

udrea bratescu

 

 

3 thoughts on “Binomul Leoreanu-Brătescu BÂNTUIT DE FANTOMA ELENEI UDREA

 1. Corecte observatiile. Nici eu nu-i mai dau mai mult de 3 luni lui Bratescu ca sef al organizatiei Roman. Dar e bine si pentru el ca scapa de naveta obositoare.

 2. Foarte corecte observatiile! PNL ar fi castigat mai mult daca ar fi evitat sa-i aduca in zona decizionala pe cei care au defilat 10 ani sfidand adevaratele probleme ale comunitatilor. Pacat!

 3. Hm…la cata mizerie asistam!
  Biroul e altul: Pinalty-Fenechiu, prin reprezentanții săi.
  cozmanciuc îl va elimina și pe chitic și pe bratescu. Cat de curând. Cei doi nu-l cunosc pe tânărul ieșean. El are alta tema la Neamț. Sa lipească județul de Iași, sa mute ADR-ul la Iași, iar la Piatra și Roman sa rămână echipa agreata de Pinalty și Arsene.
  PNL-ul mai avea o șansă. Sa rămână curat și sincer. Din păcate însă, se va transforma într-o mocirla plina de interese personale.
  istoria va consemna…

Lasă un răspuns