Binom Neamț-Suceava pentru PET-urile de pe Bistrița


Autoritățile nemțene și sucevene vor colabora pentru organizarea de acțiuni pentru ecologizarea albiei râului Bistrița, informează Prefectura Neamț. Aceasta este concluzia la care s-a ajuns în urma întâlnirii pe care a avut-o ieri prefectul județului Niculina Dobrilă xu omologul sucevean Constantin Harasim.
A fost analizată starea cursului de apă a râului Bistrița pe teritoriul celor două judeţe si, în urma analizelor s-au stabilit măsuri comune pentru reducerea numărului de PET-uri și alte gunoaie plutitoare de pe lacul de acumulare de la Bicaz.
La această întâlnire, am stabilit un acord verbal prin care ne vom susține reciproc în activitatea de salubrizare a râului Bistrita, astfel încât să prevenim ajungerea deșeurilor și a plutitorilor în lacul de acumulare de la Bicaz. Mai precis, fiecare județ îsi va realiza propriile activități de curățenie, care vor fi planificate în acelasi timp, cu un schimb permanent de informații. Pe lângă acest acord, pentru demararea activitătii de curățenie, vom avea o întâlnire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la sfârșitul acestei săptămâni, în cadrul căruia vor fi dezbătute și aprobate prin hotărâre, toate măsurile de salubrizare a localităților și cursurilor de apă. Vine primăvara și curățirea mediului înconjurător este, până la urmă, o responsabilitate civică” a spus prefectul Niculina Dobrila.
La  întâlnirea de lucru desfășurată la Primăria Crucea – Suceava, alături de prefect, a participat conducerea Sistemului de Gospodărire a  Apelor, conducerea Comisariatului județean al Gărzii Naționale de Mediu și seful Salvamont.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns