Bileţele portocalii la alegeri de partid. Nu la PDL!!!

luca

Iulian Luca la Congresul PNL (împreună cu senatorul Eugen Ţapu). Nu ştim dacă poza a fost făcută înainte sau după ce a capturat biletelul portocaliu…

 

Viaţa bate filmul iar politica actual e mai ceva ca în scrierile lui Caragiale. O demonstrează o nouă confidenţă făcută de Iulian Luca, vicepreşedinte în organizaţia liberală nemţeană, care relatează că scenariul alegerilor de la Congresul PNl s-a bazat pe bileţele. Care nici măcar nu erau în culorile tradiţionale PNL (galben – albastru), nici în alb – negru ci… portocalii.
Nemţeanul Iulian Luca îl acuză pe fostul ministru Atanasiu că ar fi unul dintre strategii bileţelelor care au hotărât soarta alegerilor, întreaga regie fiind pusă la care de cel incriminat împreună cu alţi “cooperatori”.

<<Cooperativele, comandate de unul ca Atanasiu l-au periat pe Antonescu cat era presedinte iar acum se dezic de el. Oare nu le este rusine? Diferenta dintre mine si Atanasiu este ca eu desi eram pe acelasi buletin de vot cu acesta la Congres, nu eram incercuit pe listutele (culmea! portocalii,le am si acum ptr. istorie!) ca acesta si cei ca el. Si mai este o „mica”mare diferenta, in ianuarie 1990 ma intalneam prin casa unuia pe nume Dan Amedeo Lazarescu sa „conspiram” reinfiintarea PNL, iar d-ul acesta Atanasiu, dupa 25 de ani (nu stiu cum a devenit liberal, dar ministru a fost..) se intalnea recent in casa lui cu „cooperatorii” sa faca listute. Rusine!>>, spune Luca într-o postare pe facebook.
Listuţele sau bileţelele portocalii de la acest congres amintesc de un episod similar în care a fost un alt lider PNL de la acel moment. Este vorba de fostul preşedinte PNL, Călin Popescu Tăriceanu care a fost acuzat de Elena Udrea că, pe vremea când era premier, i-a trimis un bileţel roz lui Traian Băsescu prin care solicita sprijin la Parchet în favoarea lui Dinu Patriciu.

Daniel VINCA

Lasă un răspuns