Biciclist rănit grav de un șofer

Un biciclist de 45 de ani din Costișa a ajuns în spital cu răni grave, după ce a fost acroșat de un șofer neatent, informează biroul de presă al IPJ Neamț.
Accidentul a avut loc ieri dimineață, în jurul orei 05.30 și s-a produs în momentul în care șoferul unei autoutilitare, un sucevean de 35 de ani, a încercat să-l depășească pe biciclist. Din cauză că nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de acesta, l-a acroșat cu partea dreaptă faţă a autoutilitarei, în urma impactului victim suferind răni grave. Conducătorul auto l-a transportat pe rănit la Spitalul orăşenesc Buhuşi, după care a mers la Poliţia oraşului Buhuşi pentru a anunţa evenimentul. Polițiștii de la Serviciul Rutier Neamț au mers ulterior, împreună cu vinovatul, la locul producerii accidentului. Atat conducătorul auto cat şi victima au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Pe numele șoferului a fost deschis dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Polițiștii recomandă bicicliștilor să fie foarte atenți atunci când circulă pe drumurile publice, iar pe timpul nopții bicicletele să fie dotate cu dispozitive de iluminat. De asemenea, bicicliștii sunt sfătuiți să poarte echipamente reflectorizante, pentru a se face vizibili tuturor participanților la trafic.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns