Bicazu Ardelean: Un bărbat a murit după ce și-a văzut casa cuprinsă de flăcări!


Un bărbat de 85 de ani din comuna Bicazu Ardelean a murit aseară, după ce și-a văzut locuința cuprinsă de flăcări, informează un comunicat de presă al ISU Neamț. Așa cum aveau să constate anchetatorii, incendiul a fost provocat de un burlan de fum neprotejat, în apropierea căruia erau depozitate materiale combustibile. Văzându-și agoniseala de o viață distrusă de foc, proprietarul a suferit un atac de panică și imediat a intrat în stop cardic.
La fața locului s-au deplasat 11 subofițeri de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț, cu două autospeciale cu apă și spumă. Pe timpul desfășurării intervenției, proprietarul a suferit un atac de panică urmat de un stop cardio-respirator. Echipajul nostru l-a resuscitat aproape trei sferturi de oră, după care echipajul de pe Ambulanță a încercat încă 35 de minute să-l readucă la viață pe bătrân. Din păcate, toate eforturile s-au dovedit zadarnice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Petrodava Neamț.
Flăcările au distrus 75 de metri pătrați de acoperiș din asterială de lemn cu învelitoare de tablă și 40 de metri pătrați de acoperiș din asterială de lemn  cu învelitoare de azbociment. Totodată, s-a deteriorat și tavanul din trei camere ale locuinței.
Alte patru incendii au avut loc ieri în județ, toate din aceeași cauză – coșurile de fum deteriorate sau necurățate corespunzător.

Alex SÎRBU