Bicaz: Voturile dreptei împrăștiate, Sălăgean încă 4 ani primar peste Orașul Fantomă! Rezultate finale

Nicolae Sălăgean, încă 4 ani primar peste Orașul Fantomă Bicaz, prin (d)efectul legii care prevede alegerea primarilor doar dintr-un singur tur de scrutin.


Cu un procent de doar 35 la sută din voturile valabil exprimate, Sălăgean probează picajul liber  în care se află în preferințele bicăjenilor dar beneficiază din plin de disiparea voturilor anti-Sălăgean între celelalte formațiuni. Candidatul liberal Iulian Matasă s-a branduit drept principalul contracandidat al primarului în funcție dar a pierdut la doar 83 de voturi diferență.
Așa cum Vestea a anticipat, candidatul PLUS Răzvan Surdu a luat puțin sub 400 de voturi, adică a rupt cele mai multe voturi anti-Sălăgean în direcția care să-i permită fostului primar să mai prindă un mandat.

dad

La CL, voturile obținute și distribuția mandatelor arată detalii interesante. PNL a obținut pentru CL un număr de voturi aproape similar cu cele la primar si intră în forul local cu cel mai mare număr de mandate, 6. PSD a luat cu 200 de voturi sub Sălăgean și se mulțumește cu 5 mandate. Plus ia 2 mandate, USR ia un mandat. Pro România ia peste propriul candidat (221 voturi la CL față de 166 la Primar) și primește un mandat. PMP, independentul Țeposu și ALDE au candidat cu rezultat zero în mandate obținute.

Pentru orașul Bicaz urmează o perioadă tulbure. În cei 8 ani în care orașul a fost condus până acum de Sălăgean, nu a obținut finanțări europene nici măcar cât unele comune de prin județ.

Pentru majoritate și funcția de viceprimar, PNL se poate alia cu USR și Pro România (dar și acolo e o un semn de întrebare).
Probabil că tot la majoritate speră și Sălăgean-PSD, în varianta în care ar baza pe consilierul Pro România (care are o rudă în lista PSD) și la cei doi de la Plus (care l-au avut candidat pe fiul fostului adjunct al lui Sălăgean, de pe vremea când era director la Moldocim).

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Bicaz: Voturile dreptei împrăștiate, Sălăgean încă 4 ani primar peste Orașul Fantomă! Rezultate finale

  1. Dar cine i-a oprit pe cei de la PNL-USR-PLUS sa aiba un singur candidat la primarie?!Sigur, legea e proasta, insa este dorita si de primarii PNL!De retinut ca dl. Salagean a iesit primar la Bicaz cu 35% din voturi, in timp ce dl. Carabelea este noul primar la Piatra Neamt cu 26% din voturi!

Lasă un răspuns