Bețivi la volan


Într-o singură zi, 2 șoferi au fost depitați de Poliția Neamț conducând mașinile într-o stare avansată de ebrietate. Unul dintre ei avea și viteza cu 57 km/h mai mare decât viteza legală.

Cercetat pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice

La data de 7 septembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Neamț au depistat, pe drumul național 12 C, în localitatea Tașca, un bărbat, de 31 de ani, din Bicaz, care conducea un autoturism, cu 107 km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 de km/h.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat.

De asemenea, bărbatul în cauză a refuzat să fie condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Conducător auto depistat sub influența alcoolului

La data de 7 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Cetatea Neamţului din Piatra Neamț.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

V.N.

Lasă un răspuns