Benzina, 4,85 lei/litrul! Nicio scădere la preţurile altor produse…

benzina

Cine s-ar fi gândit, cu 2-3 luni înainte, că la o benzinărie din Piatra Neamţ va vedea preţul de 4,85 lei/litrul? La vremea respectivă, preţul pentru un litru de benzină bătea pe la 6 lei…
Acest preţ prietenos – 4,85 lei/l benzină – a apărut acum câteva zile la Staţia Petrom din zona Kaufland (la capătul străzii Petru Rareş), din Piatra Neamţ.

Şi la celelalte firme distribuitoare din Piatra Neamţ, preţul pentru acelaşi tip de combustibil a coborât. Nu atât de jos, dar tot sub 5 lei. De exemplu, la Sokar (str. Fermelor), este 4,94 lei/l benzină.

Rămâne de văzut care va fi acum mişcarea pe care o vor face producătorii, în general, dar mai ales cei din industria alimentară (pâine, lapte, carne etc). Altădată, cum creştea un pic preţul la benzină, cum anunţau şi realizau prompt creşteri de preţuri, motivând că, de la achiziţionarea materiei prime, la procesare şi furnizare, costurile cu benzina influenţează costurile de producţie.

Producătorii alimentari măreau preţurile chiar şi când benzina creştea cu 10-20 de bani. Acum, în circa 2-3 luni, benzina s-a ieftinit cu circa 20 la sută. Producătorii dar şi prestatorii de servicii nu dau încă niciun semn că ar ieftini produsele. Acum nu le mai infleunţează preţul benzinei costurile de producţie?

Daniel VINCA

One thought on “Benzina, 4,85 lei/litrul! Nicio scădere la preţurile altor produse…

Lasă un răspuns