Bebeluș de o lună, mort în brațele mamei


Un bebeluș de numai o lună de zile a murit ieri în brațele mamei sale. Potrivit informațiilor oferite de asistenta șefă a Serviciului Județea de Ambulanță Neamț, tragedia a avul loc la Tașca, puțin după prânz. Cu doar câteva ore înainte, mama se prezentase la medicul din comună pentru a-i fi prescrise niște suspesii pentru cel mic, născut prematur.
După un timp, copilașul a început să respire din ce în ce mai greu, iar mama, extrem de speriată, a sunat imediat la dispensar. De aici, aceeași doctoriță i-a spus să vină imediat înapoi, pentru a vedea ce se întâmplă. Numai că în drum spre dispensar inima copilașului a încetat să mai bată.
Când mama a ajuns cu micuțul la dispensar, acesta deja era în stop cardio-respirator. Echipajul de ambulanță trimis la fața locului a început manevrele de resuscitare, așa cum impune protocolul. După trei sferturi de oră, procedura a fost oprită, fiind declarat decesul”, a declarat Mihaela Olaru.
Nefericita întâmplare de la Tașca duce la trei numărul deceselor înregistrate în rândul copilașilor, în tot atâtea zile. Sâmbătă, un micuț în vârstă de trei săptămâni din Bahna, iar duminică un băiețel de patru luni din Hangu au murit, în ciuda eforturilor echipelor salvatoare de a-l readuce la viață.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns