Băut, drogat, fără permis, nebun? A intrat cu mașina în plin în taxi și apoi a fugit pe jos cu tot cu cei 3 pasageri…

O bufnitură uriașă i-a alarmat pe locuitorii din câteva blocuri de pe bulevardul Mihai Eminescu din Piatra Neamț, miercuri seara, la ora 21.50. Cei care au sărit repede la geamuri au văzut două mașini tamponate (un TAXI, marca Renault Clio, cu numere de Neamț și un Volkswagen Golf, un model vechi, cu numere de Suceava) încremenite după o tamponare „perpendiculară” (Golful cu botul în laterala Clio) și un tărăboi în toată regula, în care doi bărbați coborâți din Golf țipau ca de mama focului.

Evenimentul a avut loc la intersecția dintre Bulevardul Eminescu cu Strada Paharnicului, TAXI-ul staționa dând prioritate iar Golful care venea din stânga a avut o traiectorie tare ciudată, intrând pe strada secundară nu în unghi drept ci la vreo 150 de grade. Adică șoferul nu a mers nici înainte, nici nu a virat corect la dreapta ci a virat „usor” dar distrug[tor pentru caroseriile ambelor mașini.

În câteva minute s-a reinstalat liniștea în zonă pentru că șoferul de la Golf și cei 3 pasageri (unii spun că ar fi fost chiar 4 pasageri) au șters putina. După ceva timp a venit și Poliția, apoi și o echipă care s-a apucat de făcut măsurători, fotografii etc. Cert este că Golful a fost abandonat descuiat, chiar cu portierele deschise…

Lumea care s-a adunat la locul faptei a comentat în fel și chip motivul pentru care un șofer are această atitudine lașă. Unii spuneau că probabil era băut, alții că putea fi chiar drogat. Sau să nu aibă permis. Sau să fie chiar nebun pentru că „numai un om inconștient, un nebun, un zero caracter poate pleca de la locul faptei după așa eveniment rutier”.

Cu siguranță că individul de la volanul Golfului va fi depistat. Sau mâine se va prezenta singur la poliție – fresh, fără damf de alcool sau ochi bulbucați de la alte substanțe – și va spune cu nonșalanță că e vorba de o simplă tamponare, că a respectat legea si s-a prezentat la Poliție în 24 de ore și că a părăsit locul faptei că e mai slab de înger și s-a speriat… Mai sunt cazuri de astfel de șoferi lași „cu motiv” chiar și printre anumite VIP-uri din Neamț…

În mod normal însă, Poliția Rutieră ar trebui să-i întocmească dosar penal „speriatului” în cauză măcar pentru blocarea unui drum rutier.

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns