A bătut palma cu Băsescu şi Steriu! Harbuz, preşedinte UNPR Neamţ, viitor preşedinte PMP Neamţ, după fuziune!

Sursele Vestea au confirmat că, în urmă cu o oră, la Bucureşti, întâlnirea dintre deputatul Liviu Harbuz, Traian Băsescu (preşedinte PMP) şi Vali Steriu (preşedinte UNPR Neamţ) s-a soldat cu o mişcare politică tip „tsunami” care va afecta cel puţin 3 partide. Adică în afară de cele două menţionate mai sus – PMP şi UNPR – valul înţelegerii dintre cei actori politici va lovi, cu siguranţă, şi PSD-ul.

Ştirea este că deputatul Liviu Harbuz a devenit ex-PSD pentru că în urmă cu o oră a semnat adeziunea la UNPR şi, în acelaşi timp, Biroul Naţional îl va confirma în scurt timp în funcţia de preşedinte UNPR Neamţ şi vicepreşedinte la nivel naţional.

Mai mult, sursele Vestea spun că în urma acestei trilaterale s-a stabilit şi ca Liviu Harbuz să fie şi preşedintele organizaţiei Neamţ care va rezulta în urma fuziunii politice PMP-UNPR (cu denumirea de PMP).

Fără a intra în detalii referitoare la funcţii, Liviu Harbuz a confirmat acum câteva minute, pentru Vestea informaţiile. „Da, este adevărat, în urmă cu foarte puţin timp am semnat adeziunea la UNPR în cadrul unei întâlniri pe care am avut-o cu domnii Băsescu şi Steriu. Funcţiile sunt mai puţin importante, eu sunt un om de echipă şi sunt convins că dacă ne mobilizăm cum trebuie, organizaţia care va rezulta la Neamţ în urma fuziunii va fi capabilă să obţină la alegerile parlamentare un scor de minimum 12 la sută”.

Harbuz a mai declarat că la despărţirea de PSD (partid în care a activat 16 ani) are gânduri de bine pentru foştii colegi dar că a luat decizia de a părăsi respectiva formaţiune politică pentru că „am constatat cu părere de rău că PSD nu face nimic pentru aplicarea soluţiilor propuse în programul cu care eu am candidat pentru Primăria Piatra Neamţ. Evident că, dincolo de unele excepţii, am toată aprecierea pentru unii oameni din PSD care au dovedit seriozitate şi implicare reală. Păcat însă că nu pot avea aceeaşi păreri şi despre unii care abandonează atât de uşor proiectele cu care se vine în faţa cetăţenilor, în campanie electorală”.

Culmea este că, indirect, o astfel de mişcare şoc pe scena politică a fost anticipată măcar la nivel de principiu de către Vestea care, în urmă cu câteva zile publica o analiză a alegerilor locale de la Piatra Neamţ (vezi AICI – ) în care era punctat faptul că principalii contracandidaţi de la locale aveau abordări şi mesaje contrare imaginii partidelor care i-au susţinut, că PNL-istul Dragoş Chitic părea de stânga şi PSD-istul Liviu Harbuz a dat impresia unui om de dreapta.

Ori mutarea via UNPR spre PMP a lui Harbuz nu face decât să confirme analiza din Vestea…

D.VINCA

cop harbuz

 

Comentarii Facebook

3 thoughts on “A bătut palma cu Băsescu şi Steriu! Harbuz, preşedinte UNPR Neamţ, viitor preşedinte PMP Neamţ, după fuziune!

  1. Uuups! Cum, dl. Harbuz a parasit strategul politic al judetului, regiunii si nu mai stim cui??? SI citesc despre doamnele Arcan si Bulai care par surprinse, saracutele! Precis va iesi strategul – dl. Arsene (evident, cu OK-ul comunicatoarei) sa spuna ca de fapt nu e o pierdere ci o curatare a partidului. Pe fond ar cam avea dreptate, se cam curata PSD-ul de tot!!! Marcoci, SImionica … Dar va compensa cu oameni precum Ciprian Serban :)) Probabil o fi aflat si dl. Harbuz cum a fost vandut la alegeri, inclusiv de presedintele Arsene care nu si-ar fi dorit niciodata ca el sa ajunga primar! Stiti ce cred, de la nivelul meu de femeie obisnuita (ca nu am pretentia sa ma ridic la nivelul unor doamne ca cele amintite mai sus – sau sa cobor)? Dl. Arsene se va gandi bine daca nu va candida in decembrie la parlamentare pt ca jocul la CJ va deveni infernal, chiar daca dl. Dulama (motivat substantial) a promis PSD-ului credinta vesnica. Daca dl. Harbuz devine presedinte al PMP, nu va mai hotara dl. Dulama jocul! Si atunci sa-l vedem pe dl. Arsene negociind cu dl. Harbuz! Felicitari, dle Liviu Harbuz!

  2. Liviu Harbuz un traseist ordinar. Prosti vor fi cei care l-or mai vota pe acest individ.

  3. L-am sustinut in campania electorala!Regret ca si-a schimbat optiunea politica ,asa de repede,dar sintagma „Scopul scuza mijloacele”functioneaza ..In momentul de fata asistam la o” brambureala”nemaintalnita! Nu stim cine cu cine se aliaza ,care sunt” tradatorii” si ce scopuri urmaresc….grav este ca cetatenii isi pierd increderea in clasa politica….

Lasă un răspuns