A bătut gongul! FOTO de la deschiderea Festivalului de Teatru – Piatra Neamţ, 2016

00Înainte ca marele Shakespeare să deschidă maratonul teatral de la Piatra Neamţ, pe scena TT au urcat în această seară trei din gazdele şi vinovaţii (sau reprezentanţii lor) care-şi vor puncta cazierul artistic cu cea de-a 28-a ediţie a Festivalului de Teatru de sub Pietricica.

„Dedicăm această ediţie lui Alexandru Dabija. Este cel care în urmă cu 40 de ani, tot pe la vremea asta, în 1976 monta prima lui piesă la Piatra Neamţ. Şi câştiga cu acea piesă prima ediţie a acestui festival. Alexandru Dabija va fi şi el prezent zilele viitoare în mijlocul nostru”, a punctat directorul TT, Liviu Timuş.

teatru-16
Apoi i-a invitat în scenă pe vicepreşedintele CJ Neamţ (principalul finanţator al manifestării) Laurenţiu Dulamă şi pe criticul Maria Zărnescu (cea care a selectat piesele pentru festival).

Într-un discurs destul de scurt cât să fie plăcut, Dulamă a precizat că instituţia pe care o reprezintă este onorată să fie parte într-un festival de asemenea ţinută şi a ţinut să mulţumească tuturor celor care au contribuit la buna desfăşurare, „de la directorul Timuş până la ultimul om din Teatru”.

Maria Zărnescu a recunoscut demersul dificil pe care a trebuit să-l ducă la capăt, recunoscând faptul că selecţia unor produse artistice e un gest care nu are cum ocoli virgula subiectivă în condiţiile în care actul cultural nu se încadrează în bareme, distanţe, timp, ca la sport. Nu a uitat să pomenească nici de legătura de suflet pe care o are cu Piatra Neamţ.


Apoi, cei trei reprezentanţi ai triadei organizator – finanţator – „contor artistic” s-au retras chiar pe uşa decorului spectacolului „Cum vă place” montat după piesa omonimă a lui Shakespeare. Şi, în scurt timp, s-a auzit gongul!…

D.VINCA

cop-tt

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns