Bătrână jefuită de 6100 de lei prin metotda „Accidentul”


O bătrână de 72 de ani din Borlești a căzut azi-noapte victima șarlatanilor care folosesc metoda „Accidentul”. Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Neamț, femeia a sunat la poliției cu două minute înainte de miezul nopții, dar abia după ce dăduse escrocilor suma de 6100 de lei.
Oamenii au întocmit dosar penal și sunt în căutarea vinovaților, care urmează să fie cercerați pentru înșelăciune.
În cazul unui accident, nu există noțiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unor hotărâri judecătorești în acest sens, sau dacă a fost făcută prin intermediul unei societăți de asigurări”, precizează responsabilul de relații publice al Poliției Neamț.
Totodată, oamenii legii îi sfătuiesc pe cei care sunt contactați de asemenea persoane „binevoitoare” să solicite o întâlnire directă și să anunțe imediat Poliția. Cum persoanele vârstnice sunt extrem de vulnerabile în fața unui asemenea tip de infracțiuni, polițiștii recomandă ca acestora să li se spună să nu dea curs niciunei solicitări de a plăti o sumă de bani în numele vreunei rude, fără a o contacta înainte pe aceasta pentru a vedea dacă situația se confirmă sau nu.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns