Bătrână de 81 de ani, cu arsuri grave după ce a vrut să aprindă focul


O bătrână de 81 de ani din Săbăoani a ajuns sâmbătă după amiază în stare gravă la spital, cu arsuri pe 60 la sută din suprafața corpului, informează Serviciul Județean de Ambulanță Neamț. Totul s-a întâmplat pe când femeia a vrut să aprindă focul în locuință. Ca să-i fie mai ușoir, bătrâna a folosit combustibil, numai că flăcările au izbucnit instantaneu și i-au aprins hainele.
Victima a fost preluată de un echipaj cu asistent medical și transportată de urgență la Compartimetul de Primire Urgențe al Spitalului Municipal de Urgență Roman. Dat fiind faptul că starea ei de sănătate s-a agravat, cadrele medicale au decis transferarea ei la aeroportul din Bacău, de unde a fost dusă pe calea aerului la clinica de arși din capitală.
Cu o zi înainte, și un băiețel de doar doi anișori din Boghicea a ajuns la spital cu arsuri, după ce s-a opărit cu un lichid fierbinte. El a suferit arsuri de gradele I și II pe mâna stângă, fiind transportat tot la Spitalul din Roman.
Ca o coincidență, atât cazul bătrânei, cât și cel al băiețelului au apărut la fix 24 de ore distanță, apelurile la 112 fiind efectuate la aceeași oră, 14.12.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.