Bătrân jefuit de falși angajați la gaze

Un romașcan de 84 de ani a fost jefuit ieri de doi indivizi care s-au dat drept angajați ai unei societăți de distribuție gaz, informează Poliția Neamț.
Sub pretextul că vor să verifice instalația din locuință, cei doi – rămași deocamdată neidentificați –  au primit permisiunea de a intra în casă, de unde au dispărut în scurt timp cu toți banii pe care i-au găsit – 2550 lei.
În jurul orei 16.30, dispeceratul Poliţiei mun. Roman a fost sesizat despre faptul că o persoană necunoscută a sustras din locuinţa unui romașcan suma de 2550 lei. La fața locului s-a deplasat, imediat, o echipă de cercetare, care a stabilit faptul că în aceeași zi, intervalul orar 12.30-13.00, la apartamentul bărbatului de 84 de ani, s-au prezentat două persoane necunoscute, iar sub motivul că sunt angajaţii unei societăți de distribuție gaz au intrat în locuință, pentru a face verificări la instalație. Astfel că, într-un moment de neatenție, unul dintre cei doi bărbați a pătruns în sufrageria locuinţei, de unde a sustras 2550 de lei”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, inspector Elena Bulgărea.
Oamenii legii îi caută acum pe cei doi făptași, care vor trebui să răspundă în fața justiției pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
Șmecheria folosită de cei doi este cunoscută sub numele de „metoda utilități publice” și nu este singura prin care infractorii încearcă să profite de pe urma oamenilor de bună credință. Acesteia i se mai adaugă și metodele „Deratizare” și „Străinul”. Polițiștii atrag însă atenția tuturor cetățenilor să nu se lase păcăliți de asemenea indivizi, al căror unic scop este de a le intra în case și de a-i lăsa fără bani sau obiectele de valoare.

Alex SÎRBU

 

 

Lasă un răspuns