Bătrân de 94 de ani, evacuat din calea apelor


Un bătrân de 94 de ani din satul Dreptu, comuna Poiana Teiului, a fost evacuat ieri seară de pompieri din calea apelor, din cauză că gospodăria lui risca să fie inundată. La venerabila sa vârstă, bătrânelul încă este în putere și își poartă singur de grijă, deși locuiește la un loc cu fiul său și soția acestuia. Din declarațiile primarului Ana Ancuța, zona în care se află locuința bătrânului este una de risc maxim în caz de inundație. „Nu este prima oară când bătrânul este nevoit să plece din calea apelor, casa lui fiind construită într-o zonă extrem de expusă, cu un grad foarte ridicat de risc de a fi inundată. Situația s-a repetat și în anii trecuți, când am avut de-a face cu zăporul. De aceea, a fost nevoie ca întreaga familie să fie scoasă de acolo, înainte să se întâmple ceva rău”, a declarat primarul comunei Poiana Teiului.
Alte 19 persoane din Dreptu, printre care și trei cu dizabilități, dar și cinci animale au fost evacuate aseară din calea apelor, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Petrodava” Neamț. Măsura a fost luată de CLSU Poiana Teiului, cu avizul prefectului județului, din cauză că gospodăriile oamenilor riscau să fie inundate. Alerta a fost instituită după ce blocuri de gheață venite din amonte, din județul Suceava, au creat blocaje pe Bistrița, atât în Poiana Teiului, cât și în Borca și Farcașa. De altfel, pe parcursul zilei de ieri pirotehniștii ISU au făcut trei operații de detonare a blocurilor de gheață ce riscau să blocheze cursul râului.
Deocamdată, pericolul a trecut, dar situația este în continuare în atenția noastră, alături de reprezentanții ISU Neamț și ai Sistemului de Gospodărire a Apelor. Sperăm să nu mai vină blocuri de gheață de la Vatra Dornei”, a mai spus Ana Ancuța, primarul de Poiana Teiului
La Farcașa, alte trei persoane și-au lăsat de bunăvoie gospodăriile și au plecat din calea amenințării apelor, înainte ca pompierii să le impună să facă acest lucru.

 
Alex SÎRBU

Lasă un răspuns