Bătrân de 87 de ani jefuit prin „Metoda împrietenirii”

borseta stiri neamtDin data de 19.12.2014, polițiștii din cadrul Poliției mun. Piatra Neamț efectuează cercetări pentru identificarea unui bărbat de aproximativ 40 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt folosind metoda împrietenirii. Astfel în aceeași zi, în jurul orelor 11.30, bărbatul s-ar fi deplasat la poarta persoanei vătămate de 87 de ani, iar sub pretextul comercializării mai multor bunuri, a intrat împreuna cu reclamantul în locuință, de unde, profitând de neatenția acestuia, a sustras de pe o masa o borseta ce conținea acte și suma de 4800 lei.

sursa: Politia Neamt

………………………………………..

Având în vedere acest mod de operare a infractorilor, care pătrund în curtea sau în locuința dumneavoastră sub pretextul că vând diferite obiecte, de la lenjerii, pături, electronice sau sub pretextul că vor să cumpere nuci, fier vechi sau alte bunuri de la dumneavoastră, polițiștii nemțeni vă atrag atenția că în spatele acestor motive se ascunde intenția hoților de a vă cunoaște locuința și locul unde depozitați bunurile (bani, bijuterii) și alte obiecte de valoare.

În general infractorii acționează în grupuri, pentru ca unul sau doi să vă distragă atenția, iar în momentul în care dumneavoastră vă preocupați să cumpărați de la aceștia diferite lucruri, dând dovadă de neatenție, ei acționează și vă sustrag bunurile, transformându-vă într-o victimă sigură.

Sfaturi preventive:

  -dacă la ușa dumneavoastră se prezintă persoane necunoscute care pretind că vând sau cumpăra diferite produse, nu le permiteți intrarea în locuință;
  -folosiți lanțul de siguranță când deschideți ușa unei persoane necunoscute și solicitați ca aceasta să se legitimeze;
– păstraţi documentele și bunurile în locuri greu accesibile, cunoscute doar de dumneavoastră și nu divulgați aceste informații altor persoane.  

Dacă ați fost victima unei astfel de infracțiuni, sesizați de urgență Poliția!

Nu lăsați să treacă timp de la comiterea faptei! Timpul scurs de la săvârșirea faptei, dacă este îndelungat, ajută infractorul sa-si șteargă urmele, îngreunând activitățile de identificare ale făptuitorului!

Lasă un răspuns