Bătălia electorală, faza pe “educaţie”: Cei care nu votează ca mine sunt proşti!

prosti (1)

„Mosh Craciun” este id/ul de pe facebook al unui nemţean care se declară alegător de dreapta, iar ca să fie şi mai clară opţiunea lui, cine votează altfel e… prost!

Aşa s-a gândit el că va mobiliza electorat pentru adversarul candidatului PSD în turul 2, drept pentru care, marţi seara s-a postat în faţa Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ cu o pancartă cam de vreun metru, pe care, cu majuscule, împarte alegătorii în deştepţi şi proşti: “DEŞTEAPTĂ-TE, ROMÂNE! NU LĂSA HOŢII SĂ CONDUCĂ ŢARA. PROSTIMEA VOTEAZĂ PSD”.

A pus apoi două poze pe facebook, pe cel mai în vogă grup din Neamţ (Eşti din Piatra Neamţ dacă…), plus explicaţia: “Am stat o ora in seara asta si de acum in fiecare seara,sper ca lumea sa isi deschida mintea !”.

prosti (2)prosti (3) prosti (4)

 

 

 

 

 

Evident că postarea respectivă a adunat, în câteva ore, multe redistribuiri şi aprecieri. Şi că a stârnit vii dispute şi, după modelul politicienilor care se înjură la tv precum birjarii, şi unii (subliniem UNII) susţinători ai ambilor candidaţi au fost extrem de generoşi, pe aceeaşi linie de mesaj, să dea n dedicaţii celorlalţi bazate pe epitete şi cuvinte de nereprodus.

Printre insulte ca la uşa cortului, au încercat să se strecoare, timid, şi câteva păreri de bun simţ care, dincolo de opţiuni de vot, făceau apel la limbaj civilizat. Din păcate, au fost ignorate de protagonist, mai ales de comentatorii zeloşi. Pentru adevărul din spatele cuvintelor, reproducem comentariul lui Stefan Apostol:  <<Initiativa e de apreciat insa mesajul e prost ales. Nu cred ca vei deschide ochii „prostimii” spunandu-le ca sunt prosti>>.

Daniel VINCA

5 thoughts on “Bătălia electorală, faza pe “educaţie”: Cei care nu votează ca mine sunt proşti!

  1. Nu e nimic gresit sa iti exprimi o opinie veridica. Ca prostimea voteaza PSD-ul e un fapt. Masurata sociologic, este cat se poate de empirica afirmatia. Domnule Vinca… supuneti-va majoritatii si daca ati votat PSD-ul sunteti nevoit sa va simtiti in aceasta categorie. Iar pentru domnul Stefan Apostol am un singur citat, al lui Petre Tutea: „Cu parul, domnule… cu parul!”. Pentru PSD nu mai e loc de diplomatie.

  2. Fac un copy-paste al comentariului propriu pe respectiva postare :
    parerea mea fara sa vreau sa te jicnesc este ca prost esti tu acea prostime sunt bunicii tai , parintii tai frati si surori etc Si chiar daca nu fac parte dintre ei invatati o data pentru totdeauna sa respecti vointa celor din jurul vostru . Si nu spun asta pentru ca sunt comunist psd ist pontist sau mai stiu eu ce ci pentru ca pentru a schimba ceva in tara trebuie in primul rind sa ne schimbam NOI. poate sa vina cel mai iubit si cel mai cinstit dintre presedintii lumii , daca exista asa ceva ca nu va face nimic cu mentalitatea pe care o avem
    Iar pentru dumneata domnule Vasile daca vei alege parul sa stii ca vei avea doar parul si tin sa te anunt ca traim in secolul 21 iar conflictele se rezolva majoritatea pe cale pasnica si sincer prefer ca parintii mei sa traiasca in pace si in liniste sub conducere PSD in loc sa-mi vad tara ocupata de rusi sau de americani sau mai stiu eu cine pe motiv de a calma cu parul (in pace) ce a mai ramas din biata tarisoara . Asa ca sa invatam sa respectam parerea „prostimii” , a majoritatii si sa iesim la vot sa ne exprimam liber optiunea pentru a putea darima psd ul

  3. PROSTIMEA….. Trebuiau sa poarte un nume. Din 4 in 4 sau din 5 in 5 ani in Romania se trezesc DESTEPTII. Astia-s aia de stiu ei cel mai bine cine-i cel mai bun. Adica mai filotim, mai aplecat spre nevoile lu’ populatia. Astia, de obicei il voteaza pe „alesul natiei”. Ei sunt convinsi ca ceea ce fac, va schimba schimbarea schimbarilor. Dupa ce va veni al lor, al desteptilor, fireste, totul se va schimba. Mostenirea grea va dispare, tara se va umple de locuri de munca, salariile vor creste, pensiile, asijderea iar VIATA….. va fi un praznic nesfarsit. Frumos e, ca poti ajunge din destept prost si vitavercea. Eu o patii prin 2004, pe vremea cand votam cu PSD-ul. Atunci, mi s-a spus verde in fata de cineva cu scoala multa, nu ca mine, ca speranta Romaniei e……TRAIAN ! Eu, prost, nu si nu, ca Adelu’-i mai bun. Desteptii, au votatara, cum stim Traian…. Eu, p-alalalt. S-or trecut niste ani si-l aud pe desteptul meu injurand cu foc, tocmai optiunea lui din 2004. Il dam jos, il suspendam !! Nu, ii zic eu il pastram. Da??…, esti un prost daca-l votezi in continuare ! Vedeti…desteptul a ramas destept, iar eu…… Deeeeci, e grele hotararile astea ! Si chiar nu se merita sa fii o zi la vot destept, pentru ca dupa un an doi…..sa (re) Devii prost. Asta-i buni si dragi Romani destepti.

  4. Poimaine, voi vota ca……. Desteptii stie ! Cu siguranta, peste 2-3 ani o sa ma consider destept, cand i-oi auzi pe desteptii de azi, urland ca prostimea l-o pus pe asta presedinte ! Soarta !!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.