Bătaie la APM Neamț pe proiectele pentru „Casa Verde”

apm6
Zeci de oameni din toate colțurile județului au luat cu asalt sediul Agenției pentru Protecția Mediului Neamț, ca să își depună dosarul pentru a putea beneficia de finanțarea prin programul „Casa Verde”. Unii dintre ei au venit chiar de ieri la Piatra Neamț și au îndurat frigul de peste noapte, numai să fie siguri că prind un loc.
Am stat în mașină, ne-am mai încălzit cu o cafea, iar acum așteptăm să ne vină rândul”, spunea un cetățean. De altfel, pentru ca lucrurile să nu degenereze, a fost întocmită și o listă de așteptare, iar în fața sediului APM au venit și jandarmii, pentru a se asigura că lucrurile nu iau o întorsătură neplăcută.
Unii dintre cei prezenți reclamau faptul că lista de așteptare nu se respectă și că mulți vor să treacă în față. De alfel, în urma discuției pe care am surprins-o între doi cetățeni, spiritele s-ar cam fi încins astă – noapte, când câțiva dintre cei veniți să-și depună dosarele s-au luat la harță, ba chiar s-ar fi bruscat. „Ei, lasă, se mai încălzeau și ei, cu frigul ăsta de afară”, glumea un nemțean.
Dosarele pentru finanțarea de la Administrația Fondului pentru Mediu se depun de astăzi până pe 24 octombrie în cazul persoanelor fizice, în timp ce persoanele juridice pot depune dosarele în perioada 17 octombrie – 14 noiembrie. Prin Programul „Casa Verde Clasic” populația poate beneficia de finanțare prin Administrația Fondului pentru Mediu pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă.
Finanțările pot ajunge la 3000 de lei pentru montarea panourilor solare nepresurizate, respective 6000 de lei pentru cele presurizate, în timp ce finanțarea pentru instalarea pompelor de căldură poate ajunge la 8000 de lei pentru fiecare solicitant. Fondurile alocate în Neamț pentru această sesiune de finanțare depășesc 1,4 milioane de lei.
Conținutul dosarului de finanțare poate fi consultat pe site-ul Agenției Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, la secțiunea Casa Verde Clasic.

Alex SÎRBU

One thought on “Bătaie la APM Neamț pe proiectele pentru „Casa Verde”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.