Bătaie de joc! Au votat Gală „In memoriam Adrian Rugină” dar… nu au mai organizat-o!

Se întâmplă la Piatra Neamț unde destui de prin Consiliu Local sau de prin Primărie sunt într-un fel de „Selfie perpetuum mobile” (cu fel de fel de postări și poze despre fel de fel de nimicuri administrative), nu ratează ocazia de a se folosi de orice pentru imaginea lor dar reușesc prin a-și bate joc de orice principii. Chiar și de respectul datorat unor eroi…

În urmă cu un an, consilierii locali de Piatra Neamț votau cu zel – în unanimitate – o Gală dedicată eroului nemțean de la Colectiv, Adrian Rugină. Propunerea era a consilierului ALDE Cătălin Misăilă, adversarii politici nu au pus clasicele bețe în roate, nu au mai întrebat de unde bani, dar când, dar cum ci au votat. Putea și o acțiune care să coste 5000 de lei sau 50000 lei, putea fi… Dar nu a mai fost.

Pentru că ieri, la comemorarea a 3 ani de la tristul episod Colectiv, un scurt remember arăta că au votat ca să se afle în seamă. Din momentul votului, nimeni din CL și Primărie – nici conducerea Primăriei, nici consilierii locali, nici măcar inițiatorul – nu au mai suflat, public, niciun cuvințel despre organizarea galei dedicate memoriei celui care inițial se salvase din acel iad dar a reintrat ca să salveze oameni. Și i-a salvat cu prețul vieții sale.

În incendiul de la Colectiv au murit doi nemțeni, al doilea fiind Costi Ignat. Adrian Rugin[ a fost declarat Cetățean de Onoare al minicipiului Piatra Neamț și a fost decorat, post-mortem de Președintele Klaus Ioahannis.

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns