Băsescu și Tăriceanu la Neamț! În campanie!…

Campaniile electorale, mai ales cele cu tematică non-locală, aduc la Neamț pe liderii naționali ai partidelor. După ce zilele trecute, în Neamț au descălecat staful de campanie și candidații PNL, respectiv cei de la Pro România, zilele viitoare vor ajunge în zonă și cei de la PMP și ALDE.

Surse neoficiale spun că PMP-iștii nemțeni se pregătesc deja pentru venirea conducerii partidului și a unor candidați din fruntea listei, acțiunea urmând a avea loc la finele săptămânii, probabil vineri, la cinema Dacia Panoramic (actual Mon Amour). Aceleași surse spun că sunt șanse foarte mari că personajul principal să fie chiar Traian Băsescu (fost președinte al României, președinte de onoare PMP, nr. 1 pe lista de candidați).

Alte surse apropiate de ALDE spun că o acțiune similară va avea loc, în aceeași perioadă, tot la Cinema Dacia și că, de asemenea, va fi prezent și Călin Popescu Tăriceanu (președinte al ALDE, fost premier al României).

Dacă cei doi vor veni la Neamț, chiar dacă în zile diferite, ar fi un fel de reeditare, peste timp, a unei perioade istorice din trecutul recent al României, când unul era președintele țării și celălalt, premier. S-a întâmplat după alegerile generale din 2016 câștigate atunci de alianța D.A. (PD plus PNL).

Rezumând: PNL, Pro România și USR-Plus (cu Orban, Ponta și Cioloș) au avut acțiuni electorale la Neamț, urmează aproape cert PMP și ALDE (cu Băsescu și Tăriceanu) așa că singura necunoscută rămâne, deocamdată, PSD. Surse apropiate de social-democrați spun că e foarte posibil să aibă și aceștia o acțiune de nivel județean și că, spre deosebire de celelalte formațiuni politice, ar putea fi vorba chiar de un eveniment outdoor.

D.V.

Lasă un răspuns