Basarabenii din Neamț, suport logistic de la PMP Neamț ca să poată vota la Bacău

Basarabenii care se află în Neamț sau au dublă cetățenie dar locuiesc tot în acest județ sunt sprijiniți de organizația județeană a PMP pentru a putea merge să voteze mâine la Iași sau la Bacău, acolo unde sunt cele mai apropiate secții de votare din România, a anunțat Bogdan Gavrilescu, liderul popularilor nemțeni.

Membrii și simpatizanții PMP din Piatra Neamţ și din întreg  județul Neamț vor avea posibilitatea să voteze mâine. Colegii noştri care sunt din Republica Modova pot vota mîine. Am organizat  transportul, pentru ca ei să voteze la Bacău şi Iaşi, acolo unde  le este mai uşor. Am făcut tot posibilul, am vorbit cu toţi membri noştri să fie prezenţi şi să-şi exercite dreptul de vot”, a declarat Gavrilescu cu ocazia conferinței de presă conexe unei Școli Regionale de Comunicare.

„Este foarte important pentru locuitorii din Republica Moldova în ce direcţie vor să meargă”, a spus deputatul Ioana Constantin, secretarul general adjunct al PMP, prezentă astăzi la Piatra Neamț.

Municipiile Bacău şi Iaşi  au secţii de votare pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova, care vor avea loc mâine în timp ce în județul Neamț nu este organizată nicio secție de votare de către autoritățile de peste Prut. Pe listele de suport logistic de la PMP sunt deja înscriși peste 50 de persoane care au cetățenie basarabeană și vor ca mâine să meargă la vot la Bacău.

PMP este singurul partid care a anunțat Unirea României cu Basarabia drept proiect de țară iar sloganul electoral „UNIȚI ÎN EUROPA” are o trtiplă semnificație, una dintre ele referindu-se tot la unirea în fapt a românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns