Baronul Arsene, primul mesaj public după ce s-a ascuns 2 luni după prăbușirea Podului de la Luțca

Baronul Ionel Arsene (președintele Cosiliului Județean Neamț, condamnat de prima instanță la 8 ani și 4 luni de închisoare pentru 3 fapte diferite de corupție) a dat aseară un prim mesaj după 2 luni de silentio-stampa în care a intrat imediat după nenorocirea prăbușirii podului de la Luțca (obiectiv reparat de CJ Neamț cu 8 milioane de lei).
În mesajul dat aseară, Arsene își alocă indirect dar clar merite în finațările de la PNDL 3 care vor veni în Neamț, „pentru fiecare comună și oraș”, de parcă toate aceste UAT-uri ar fi controlate politic sau altfel de el.
Reamintim că, din punct de vedere al ponderii populației, la Neamț, UAT-urile conduse de primari PSD (partid pe care l-a condus Arsene până ce și-a dat demisia, tot după cazul Luțca) au doar 38,65% din populația județului, celelalte având primari PNL, USR și Pro România (o singură comună).

Detaliu: în mesajul lui, Arsene folosește de 3 ori fomularea „Guvernul PSD” în condițiile în care România are un Guvern dat de PNL-PSD-UDMR.
Cutumele în comunicare spun că se folosește expresia Guvernul X dacă:
– e vorba de un Guvern monocolor – nu e cazul!,
sau, printr-o anume forțare (discutabilă și aia) dacă:
– e vorba de un guvern dat de mai multe partide dar partidul X dă majoritatea miniștrilor – nu e cazul!
și/sau dacă
– premierul e de la respectivul partid – nu e cazul!

Deci, dacă liberalii folosesc și ei expresia „Guvernul PNL” e clar că e o propagandă greșită dar „Guvernul PSD”, cum folosește Arsene, e și greșit și total mincinos.
Dar când e vorba de Arsene (cel cu sugestii de lecturi gen „Suge-o, Ramona”) sau de aghiotanții care îi scriu astfel de mesaje, e evident că nu trebuie avute prea multe pretenții.

Rămâne ideea că acest mesaj vine după 2 luni în care Arsene s-a ascuns practic de ieșit în public. După prăbușirea podului de la Luțca, el a postat un mesaj care a avut un efect de bumerang: 90 la sută din comentarii au fost ostile direct, la adresa lui, unii comentatori chiar urându-i să primească p pedeapsă mai mare la procesul de apel. De atunci încoace – cu excepția unui mesaj de condoleanțe, care nu se pune – Arsene nu a mai scris nimic pe pagina lui de facebook.
Tot în aceste 2 luni, Arsene a evitat pe față acțiunile publice. Chiar și cele organizate cu finanțare (toală sau parțială) de la CJ și/sau de către fruntași PSD. Astfel președintele CJ nu a călcat nici la Vacanțe Muzicale, nici la Zilele Cetății Neamț, nici la Festivalul de Folclor. Nu a onorat și nici nu a făcut nicio postare nici despre activitățile Complexului Muzeal de Istorie sau Biblioteca Județeană.
Ba chiar și întâlnirile de lucru sau vizitele primite în biroul lui de la CJ nu au mai fost super-pozate și super-postate pe facebook, așa cum făcea înainte.

Faptul că acest mesaj se întâmplă acum, după 2 luni de la nenorocirea cu Podul Luțca arată că fie Arsene merge pe ideea că trecerea timpului sterge astfel de momente cu impact negativ, fie că mesajul are vreo cheie metaforică („Băieți, mi-am dat demisia din partid dar eu sunt ăla jucător…”), fie Dumnezeu știe ce…

Mai jos, integral, mesajul lui Arsene în care vorbește ÎN NUMELE TUTOROR UAT-urilor din Neamț de parcă, cum spunea un fost primar PSD, „și-a luat județul pe persoană fizică”:

„1,4 miliarde de lei, bani dați de Guvernul PSD pentru fiecare comună și oraș din Neamț!
Programul Național „Anghel Saligny“, prin care cu sprijinul guvernării PSD se vor implementa în județul Neamț 114 proiecte, va duce la creșterea nivelului de trai în fiecare unitate administrativ-teritorială!
Vorbim de 1,4 miliarde de lei, bani cu care se vor înființa sau extinde rețelele de apă potabilă și canal, moderniza drumuri sătești sau de interes local și construi poduri.
Este o sumă consistentă și sunt convins că după ce vor fi realizate cele 114 investiții, în toate zonele județului Neamț va crește gradul de dezvoltare, pentru că vom vorbi de drumuri modernizate, de poduri noi, de apă curentă și canalizare la sate. Sunt proiecte cu care se va schimba „fața“ satelor nemțene.
Fac apel către toți primarii din județ să se implice cu maximă seriozitate în implementarea proiectelor pentru care s-a asigurat finanțare și să urmărească îndeaproape lucrările!
Le mulțumesc colegilor mei care se află în arcul guvernamental și care au susținut județul nostru pentru a primi această sumă importantă pentru modernizare. Le mulțumesc și parlamentarilor PSD, care au adus o nouă dovadă a implicării lor pentru susținerea județului!”.
D.V.

2 thoughts on “Baronul Arsene, primul mesaj public după ce s-a ascuns 2 luni după prăbușirea Podului de la Luțca

  1. Dupa incendiul de la Spitalul din Piatra Neamt si dupa prabusirea podului de la Lutca ar trebui sa se ascunda sa lase pe altii care apara interesele publice cu adevarat.

  2. Modernizam infrastructura rutiera cu multi bani. Drumurile au ajuns fabrici de bani pentru politicieni si constructori. Mari sume de bani sunt tocate prin inlocuirea materialelor incasate cu altele mai ieftine sau in cantiatti mai mici: straturi de mixturi asternute mai subtiri decat in proiecte, pietris de rau ca in fotografie in loc de piatra sparta concasata de cariera de munte, bitum ieftin si dozaj redus de bitum. In loc sa tina 10 ani la nou dupa 3-4 ani drunul se crapa si trebuie reparat. Alti bani cheltuiti intr-o tara saraca care face imprumuturi in fiecare an. Cum sa mai ajunga banii publici davca cca 30% ii furam. Tara se depopuleza pentru cine construim.

Comments are closed.