Baronul Arsene, la rupere, la consilierii care nu au votat supra-îndatorarea județului: „Opoziția toxică”, „Ticăloșie”, „Josnic”!

După o perioadă în care s-a abținut de la excese de verbiaj, păstrându-se în zona unui mesaj politico-administrativ decent, Ionel Arsene (președintele CJ Neamț și al PSD Neamț) revine la limbajul care l-a consacrat. Într-un mesaj postat ieri pe facebook, Arsene are un limbaj de baron care înfierează opozanții care își permit să aibă altă părere, tirul invectivelor („Opoziția toxică”, „Ticăloșie”, „Josnic”) vizându-i pe aleșii județeni de la PNL și USR-PLUS care în ședința de ieri s-au opus supraîndatorării județului și nu au votat împrumutul de 100 milioane de lei (pentru 12 ani, care duce gradul de îndatorare al județului la 25 la sută, foarte aproape de pragul maxim admis de 30 la sută).

Mesajul integral al lui Arsene poate fi citit la finele acestui articol.

Deși este vorba de un împrumut urias (peste 20 de milioane de euro), această inițiativă a apărut în ordinea de zi a ședinței ca din senin, fără o minimă dezbatere publică, fără discuții prealabile Putere-Opoziție (din CJ) așa cum ar fi fost normal.
Mai mult, Arsene nu a reușit să dea nici până acum o explicație coerentă despre aventura alocării celor 3,2 milioane de euro, anul trecut, pentru așa-zisul spital modular de la Lețcani (furnizat în urma unei licitații cu cântec a Euronest de o firmă turcească, cu întârziere de câteva luni și care este iar închis pentru că prezintă grave neconformități).

Cât privește destinația celor 100 milioane de lei care urmează a fi împrumutați (reparații șo modernizări de drumuri județene), cum rămâne cu declarațiile electorale făcute de Arsene în campaniile electorale de anul trecut când spunea că în primul lui mandat au fost modernizate peste 90 la sută din drumurile județene?

Mai jos, în toată splendoarea lui, acest mesaj „la rupere” dat aseară de președintele CJ Neamț.

Opoziția toxica PNL-USR PLUS din Consiliul Județean îi urăște pe nemțeni!

Am condus astăzi ședința ordinară a Consiliului Județean, în cadrul căreia am aprobat, pe lângă diverse proiecte care vizează bunul mers al județului, și contractarea unei finanțări în valoare de 100 milioane de lei, bani cu care vom putea continua proiectele de modernizare a Neamțului.
Am crezut că odată cu terminarea campaniei electorale, în Consiliul Județean nu se va mai face politică de partid, ci pentru nemțeni. Din nefericire, liberalii și aliații lor de la USR-PLUS demonstrează cât de mult urăsc acest județ. De aproape 2 ani, de când guvernează, județul nostru nu a primit niciun leu pentru dezvoltare, ba, mai mult, au fost tăiați fără niciun regret, 520 milioane de lei, bani cu care am fi rezolvat multe dintre problemele județului. Deși am discutat personal cu liderii celor două formațiuni și mi-au promis că vor sprijini construirea noului spital județean prin PNRR, nu au făcut nimic în acest sens. Avem banii necesari pentru studiul de fezabilitate de la fostul Guvern PSD și tot ce era de făcut consta în includerea obiectivului în programul depus la Bruxelles.
Astăzi, ne-au demonstrat încă o dată ticăloșia care îi caracterizează și disprețul față de cei 500.000 de nemțeni, întrucât s-au opus contractării de către Consiliul Județean a împrumutului de 100 milioane de lei, destinat finalizării unor obiective de investiții din domeniul infrastructurii rutiere. Banii sunt necesari pentru investiții deja începute și care trebuie terminate, pentru a se evita deteriorarea lor.
Timp de 4 ani, în primul mandat de președinte, nu am făcut niciun împrumut, ci am achitat datoriile făcute de către predecesorii mei. Cu toate acestea, am reușit să facem investiții promise de politicieni timp de 30 de ani, care nu au fost realizate până la mine.
Este josnic ceea ce faceți, domnilor consilieri PNL – USR-PLUS! Puneți bețe în roate proiectelor de dezvoltare a Neamțului, în condițiile în care nu ați ajutat cu nimic acest județ!

 

D.V.

Lasă un răspuns